UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇAĞLAYAN’DAN ANADOLU’YA CAN TANRIYAR “SALVO”SU!..

ANADOLU BAŞSAVCISI’NIN HSK RAPORUNDA CAN TANRIYAR’A KOMPLO YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKINCA ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDEN YENİ ATAK VAR!

ÇAĞLAYAN’DAN ANADOLU’YA CAN TANRIYAR “SALVO”SU!..

HSK RAPORUYLA BİRLİKTE NEDEN TÜM GÖZLER CAN TANRIYAR’IN ÜSTÜNE ÇEVRİLDİ? ÇÜNKÜ…

1-    Para karşılığı başta uyuşturucu kaçakçıları olmak üzere onlarca suçlu 2-3 ay’da serbest bırakılırken, Adliye Baronları sadece Can Tanrıyar’da farklı davranmış, çok şey bildiği için-susturmak için onu “suç uydurarak” hapse attırmışlar. Yani… Çıkanlar hep suçlu-konuşurlar mı? Hayır! Zaten çoğu ülkeyi terketmiş. Ama Can Tanrıyar burada… Cezaevine atılmayı da hiç kafasına takmamış ve susmuyor!

2-    HSK Raporu okunduğunda, tüm rüşvet çarkı v.s. olayların Anadolu Adliyesi’ndeki farklı farklı yerlerde, bu işleri farklı insanlar yapıyormuş gibi düşünülüyor. Halbuki 48 yıllık gazeteci Can Tanrıyar, biraz da şans eseri bunun organize bir çete olduğunu belgelerle yakalamış! Daha önce karakol içinde bile öldürtülmeye çalışılırken Can Tanrıyar, Silivri’de “tek başına” yüksek güvenlikli bir bölümde olmasa, belki cezaevinde de yine öldürtmeyi deneyeceklerdi. Bilindiği gibi, Can Tanrıyar’ın iddianamesi Çağlayan’da hazırlanmış ancak gittiği mahkeme “tutukluluk” durumunun yanlış olduğunu görünce, HSK Raporu’nda da yazıldığı gibi, Anadolu Adliyesi’nden “Bize gönderin, biz hallederiz” denmiş. Dosya bir anda Anadolu’ya taşınmış ve 1. Ağır Ceza, üst üste “tutukluluk” kararı vermişlerdi.

Ancak HSK Raporu’yla bu durum ortaya çıkınca Çağlayan’daki güçler yeni yeni savcılık dosyaları açtırmaya başlamışlar Can Tanrıyar için… Daha önce akıl almaz bir şekilde SIFIR delille “yağmaya teşebbüs” iddianamesi yazan savcı, ortada yok! O, Can Tanrıyar’ın iddianamesini yazar yazman tayinini istemiş ve Diyarbakır’a gitmiş!

Şimdi yeni bir savcı bakıyor. Can Tanrıyar’ın oğlu her hafta gidiyor bu yeni savcı ve kalemine… Çünkü Can Tanrıyar, bu yeni senaryoda kimlerin güya şikayetçi olduğunu bu kumpas’a kimin katıldığını öğrenmek ve de hemen savcıya ifade vermek istiyor.

Ama kapı-kilit… Her hafta oğlu Anılcan’ı “gizli-gizli” diye kapıdan içeri bile sokmuyorlar.

Bakalım; “yağma teşebbüsü” pek tutmadı, mahkeme ardı ardına “yetkisizlik” verip, dosyayı ortada bırakıyor, acaba şimdi nasıl bir kurgu ortaya çıkacak? Bakalım yeni “oyuncular” kimler? Anadolu Adliyesi’ne teftişe giden müfettişler biraz da Çağlayan’a mı uğramalı? Sizce?

 

Son Güncelleme: 22.10.2023 11:27:39
ETİKETLERçağlayan