UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BOĞAZ'DA MUHTEŞEM GÖSTERİ

CUMHURİYET'İN 100. YILI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ TÜM YURTTA BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. KUTLAMALARIN MERKEZİ İSTANBUL BOĞAZI'NDA İSE DRON, HAVAİ FİŞEK VE IŞIK GÖSTERİLERİ YAPILDI. CUMHURİYET'İN 100. YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE DRON, HAVAİ FİŞEK VE IŞIK GÖSTERİLERİ YAPILDI.

BOĞAZ'DA MUHTEŞEM GÖSTERİ

İstanbul Boğazı'nda Solotürk ve Türk Yıldızları gösteri uçuşu gerçekleştirdi. 100 geminin eşlik ettiği gösteriye sahil kenarlarında bulunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl hitabı: Cumhuriyet bizim onur kaynağımız, hazinemizdir

Hitabın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde dron, havai fişek ve ışık gösterileri yapıldı.

Dron ile gökyüzüne Türk bayrağı, Türkiye haritası, atın üzerinde Atatürk ve ay yıldız görseli oluşturuldu. Ayrıca, 'Yaşasın Cumhuriyet' ve 'Türkiye Yüzyılı' yazıldı.

BAĞDAT CADDESİ’NDE ‘BÜYÜK CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ’

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü, Kadıköy'de coşkuyla kutlandı. Bağdat Caddesi'nde düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşleri ile her yıl 29 Ekim kutlamalarının merkezi haline gelen Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde de coşkulu kutlamalara ev sahipliği yaptı.

Bağdat Caddesi'nde gerçekleşen “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” saat 19.23'te Suadiye Işıklar’da başladı. Yürüyüşe binlerce vatandaş akın etti. Kadıköy Belediyesi tarafından binlerce Türk bayrağı, Atatürk posteri ve meşalenin dağıtıldığı yürüyüş, İskele Sokak'ta son buldu.

ADANA'DA FENER ALAYI

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla Atatürk Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, saatler 19.23’ü gösterdiğinde ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve meşalelerle, marşlar okuyarak Uğur Mumcu Bulvarı’na yürüdü.

Çok sayıda vatandaş, üzerine Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ay-yıldız baskısı olan tişörtler giyerek yürüyüşe katıldı. Atatürk anısına sloganlar atan grup, dev Türk bayrağı ve davul eşliğinde gerçekleşen yürüyüşü Uğur Mumcu Meydanı’nda sona erdirdi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, Melek Mosso ve Ozan Doğulu konserleriyle devam edecek.

100 METRE UZUNLUĞUNDAKİ TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Sakarya'da Cumhuriyet’in 100. yılında valilik tarafından düzenlenen fener alayına yüzlerce vatandaş katıldı. Bando takımı, eşliğinde açılan Atatürk ve 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını tutan vatandaşlar, Çark Caddesi’nden ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganları atıp yürümeye başladı.

Demokrasi Meydanı’nda son bulan kutlamalarda kartpostallık görüntüler oluştu.

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Son Güncelleme: 30.10.2023 01:24:06
ETİKETLERBOĞAZ GÖSTERİ