UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EN AZ 100 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İSRAİL, GAZZE'DE MÜLTECİ KAMPINA SALDIRDI!

EN AZ 100 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ CİBALİYE MÜLTECİ KAMPI'NA DÜZENLEDİĞİ HAVA SALDIRISINDA İLK BELİRLEMELERE GÖRE EN AZ 100 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ. SALDIRIDA ÇOK SAYIDA KİŞİ DE YARALANDI.İSRAİL ORDUSUNUN CİBALİYE MÜLTECİ KAMPI'NA DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA İLK BELİRLEMELERE GÖRE 100 KİŞİ CAN VERDİ, ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI.

İSRAİL SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

Hamas'ın silahlı kolu İzzedin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef alarak karşılık veren İsrail, kara operasyonunu da başlattı. Gazze'yi 25 gündür bombalayan İsrail bir kez daha mülteci kampını hedef aldı.

BİR KEZ DAHA MÜLTECİ KAMPINI HEDEF ALDILAR

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampını vurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıda en az 150 sivil yaralandı.

"HASTANE SALDIRISINDAKİ CAN KAYBINDAN FAZLA OLABİLİR"

Gazze Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada saldırının boyutunu gözler önüne serdi. Bakanlık, "İsrail'in Cibaliye Kampı'na son saatlerde düzenlediği hava saldırısında can kaybı El-Ehli Baptist Hastanesi'ndeki can kaybına yakın ya da daha fazla olabilir." ifadelerini kullandı.

YIKILAN BİNALARIN ALTINDA ÇOK SAYIDA SİVİL VAR

İsrail'in saldırısı sonrası bölgedeki binaların yıkıldığı ve enkaz altında kalan çok sayıda sivilin olduğu öğrenildi. Hamas'tan yapılan açıklamada, "Sivil ölümlerine tepki olarak Aşdod'a roket attık." ifadeleri yer aldı.

"HAYATINI KAYBEDENLERİN ÇOĞU AYNI AİLEDEN"

Endonezya Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda ölenlerin hala sayıldığını bu nedenle kaç kişinin saldırıda öldürüldüğünü net olmadığı belirtilerek, "Yakıt sıkıntısı nedeniyle hastane yarın akşam tamamen çalışmayı durduracak" denildi. Yerel kaynaklar, öldürülenlerin çoğunun aynı aileden olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 31.10.2023 18:01:44
ETİKETLERisrail filisitn gazze