UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSRAİL KANA DOYMUYOR!

3 MÜLTECİ KAMPINI BİRDEN BOMBALADI, ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

 İSRAİL KANA DOYMUYOR!

İSRAİL ORDUSU GAZZE'DEKİ CİBALİYE, BUREİJ VE MAGAZİ MÜLTECİ KAMPLARINI BOMBALADI. SALDIRILARDA ÇOK SAYIDA KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BELİRTİLİYOR.YAKLAŞIK BİR AYDIR GAZZE'DE KATLİAM YAPAN İSRAİL, BU KEZ DE GAZZE'DEKİ 3 MÜLTECİ KAMPINI BOMBALADI. SALDIRILARDA İLK BELİRLEMELERE GÖRE ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR.

CAN KAYBI KORKUNÇ BOYUTTA

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı bir operasyon başlatmasının ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 27. gününde de sürüyor. Saldırılarda hayatını kaybeden Gazzelilerin sayısı 9 bini aşarken, yaralı sayısı ise 32 bini buldu. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 134 Filistinliyi öldürdü.

CİBALİYE'DE 3. SALDIRIDA 29 KİŞİ CAN VERDİ

İsrail, Gazze Şeridi'nde bulunan sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılara devam ediyor. İsrail ordusu, daha önce 2 kez hava saldırısı düzenlediği Cibaliye Mülteci Kampı'nı yeniden vurdu. Mülteci kampında binlerce kişinin sığındığı BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) bağlı bir okula düzenlenen hava saldırısında 27 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı. Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir aracı hedef almasının ardından 2 kişi hayatını kaybetti.

BUREİJ MÜLTECİ KAMPI'NA SALDIRI: 15 ÖLÜ

İsrail, Gazze Şeridi'ne aralıksız düzenlediği saldırılara devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureij Mülteci Kampı'na yaptığı hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 15 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

MAGAZİ MÜLTECİ KAMPI'NDA 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu bugün Gazze Şeridi'ndeki Deir el-Balah kentinde yer alan Maghazi Mülteci Kampı'ndaki farklı yerleşim noktalarına saldırı düzenledi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Afana ailesinin yaşadığı eve düzenlenen hava saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 8 aile üyesinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise enkaz altında kaldığı belirtildi. Olay yerine gelen sivil savunma ekipleri ve gönüller enkaz altında kalanları çıkarmak için çalışma başlattı.Düzenlenen ilk saldırıdan yaklaşık 2 saat sonra kamptaki başka bir nokta daha İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Yerel kaynaklara göre saldırıda Al-Qatrawe ailesinin yaşadığı evin vurulması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi öldü, onlarca kişi ise yaralandı. Saldırı sonucu yıkılan binanın enkazı altında kalanları arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Son Güncelleme: 2.11.2023 19:09:34
ETİKETLERisrail kana doymuyor