UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN'DAN GAZZE MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI DEVLET BAŞKANLARI KONSEYİ 10. ZİRVESİ'NDE GAZZE'DE YAŞANAN İSRAİL ZULMÜNE DEĞİNDİ. ERDOĞAN, ''7 EKİM'DEN BERİ ŞAHİT OLDUKLARIMIZI MAZUR GÖSTERECEK, BU VAHŞETİ ANLATACAK HİÇBİR KAVRAM YOKTUR. GAZZE'DE TAM 28 GÜNDÜR İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLENMEKTEDİR." İFADELERİNİ KULLANDI.

ERDOĞAN'DAN GAZZE MESAJI

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, KAZAKİSTAN'IN BAŞKENTİ ASTANA'DA DÜZENLENEN TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI (TDT) DEVLET BAŞKANLARI KONSEYİ 10'UNCU ZİRVESİ'NE KATILDI. BURADA BİR KONUŞMA YAPAN ERDOĞAN, İSRAİL'İN NEREDEYSE BİR AYDIR BOMBALADIĞI GAZZE İLE İLGİLİ DÜNYAYA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ.

"GAZZE'DEKİ VAHŞETİ ANLATACAK HİÇBİR KAVRAM YOKTUR"

Kültür ve medeniyetimiz bizlere adaleti gözetmeyi, mazlumun elinden tutmayı, haksızlıklar karşısında susmayı tavsiye eder. Filistin'de tüm dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir insanlık dramı yaşanıyor. Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, mülteci kampları bombalanıyor, masum çocuklar acımasızca katlediliyor. 7 Ekim'den beri şahit olduklarımızı mazur gösterecek, bu vahşeti anlatacak hiçbir kavram yoktur. Gazze'de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir. Bu kriz ilk patlak verdiği andan itibaren Türkiye olarak ilkeli ve insani bir duruş benimsedik. Önceliğimiz insani ateşkesin süratle tesis edilmesidir.

"10 UÇAK DOLUSU YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİK

"Müslüman, Hristiyan veya Yahudi fark etmeksizin herkesin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalar üzerinde de çalışıyoruz. Uluslararası barış konferansı için zemin oluşturma çabalarımız sürüyor. Şimdiye kadar 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. Sahada şartlar elverdikçe yenilerini göndermeye devam edeceğiz. Türk dünyası olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz önce ateşkese sonrasında da kalıcı barışa giden yolu kolaylaştıracaktır.

"BARIŞIN TESİSİ İÇİN GAYRETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Türk Devletleri Teşkilatı olarak sergileyeceğimiz duruş da diğer kuruluşlara örnek teşkil edecektir. Rusya-Ukrayna savaşının enerji, gıda, ulaştırma gibi alanlardaki yansımaları tüm dünyayı olumsuz etkiliyor. Adil barışın tesisi yönündeki gayretlerimizi sürdüreceğiz. Afganistan'da sürdürülebilir barışın ve istikrarın tesisi Orta Asya'nın ötesinde tüm kıtada kalıcı güvenlik ve refaha hizmet edecektir. Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri olarak Afganistan'daki mevcut yönetime eşgüdüm içerisinde vereceğimiz mesajlar bu bakımdan önemlidir.

Son Güncelleme: 3.11.2023 11:53:08
ETİKETLERgazze