UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAPAY ZEKA YARDIMIYLA İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ YAZIYA DÖKEN KASK

Dünya'nın yapay zeka ile üretilen ve insanın düşüncelerini yazıya döken ilk kaskı tanıtıldı. Sidney Teknoloji Üniversitesi'ndeki bir ekip tarafından geliştirilen bu kask, beyin dalgalarını okuyabiliyor ve kişinin duygu ve düşüncelerini metne dönüştürüyor.

YAPAY ZEKA YARDIMIYLA İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ YAZIYA DÖKEN KASK

KASK İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ METNE DÖKÜYOR

Yapay zeka ile üretilen ve insanın düşüncelerini yazan kask tanıtıldı. Beyin dalgalarını okuyarak düşünceleri metne döken kaskın, konuşma engelli bireyler için iletişimde çığır açması bekleniyor. Bu buluş yapay zekanın ne kadar ürkütücü olabileceğini gösterirken, testlerde yüzde 40 başarı kaydedildi.

Sidney Teknoloji Üniversitesi'nden bir ekibin geliştirdiği kask kişinin kafasına takıldığında beyin dalgalarını okuyup duygu ve düşünceleri metne dönüştürüyor.Teknolojinin aynı zamanda konuşamayan insanların başkalarıyla iletişim kurmasına ve insanlar ile makineler arasında, tıpkı bir kişinin biyonik uzvuna sahip olduğu durumlarda olduğu gibi kusursuz bir bağlantı görevi görmesine yardımcı olması da bekleniyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Sensörler, kişinin düşündüğünü algıladığı anda çalışmaya başladığından katılımcıya rastgele bir metin gönderiliyor. Dalgalar genellikle orijinaline çok benzeyen ayrı bir metne çevrilmeden önce cümleyi kafalarında okurken beyin dalgalarını takip ediyor. Sonuçlar ve kayıtlar daha sonra elektroensefalogram kayıtları adı verilen ve DeWave adı verilen akıllı bir yapay zeka modeli kullanılarak çalışan ve şaşırtıcı bir zihin okuma deneyimi sağlayan bir sistem aracılığıyla metne dönüştürülüyor.

Son Güncelleme: 14.12.2023 23:16:19
ETİKETLERyapay zeka