UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANKARA VE İSTANBUL'DA EYLEMLER BAŞLADI! KADIKÖY’DE POLİS BİBER GAZLI MÜDAHALEDE BULUNUYOR!

ANKARA VE İSTANBUL'DA EYLEMLER BAŞLADI! KADIKÖY’DE POLİS BİBER GAZLI MÜDAHALEDE BULUNUYOR!

ANKARA VE İSTANBUL'DA EYLEMLER BAŞLADI! KADIKÖY’DE POLİS BİBER GAZLI MÜDAHALEDE BULUNUYOR!

Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için Ankara'da Mamak Tuzluçayır meydanında toplanan gruba polis müdahale etti. İstanbul Kadıköy'de Ak Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı.

Ankara'da Tuzluçayır Meydanı'nda biraraya gelen grup Hatay'daki olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etti. Barikat kurup, polisin dağılın uyarılarına uymayan gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Barikatı ateşe veren grup polis müdahalesine taşlarla karşılık verdi.

KADIKÖY'DE BİBER GAZLI MÜDAHALE

Kadıköy Altıyol'da bulunan Boğa heykeli'nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Hatay'daki olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için toplandı. Grup daha sonra Ak Parti ilçe binasına yürümek isteyince polis gruba müdahale etti. Biber gazı ve tazyikli su ile dağıtılan gup ara sokaklara kartı. Müdahale sırasında çevrede bulunan vatandaşlarda gazdan etkilendi. Polisin müdahalesi sürüyor.

HATAY'DA 'SİLAH KULLANILACAK' İDDİASI

Hatay’ın merkez Antakya İlçesi’ndei ise Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için toplanan kalabalık grup, polisin 'dağılın’ uyarısına uymayınca, basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale edildi. Antakya’nın Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak şehir merkezine yürümek istedi. Çevik kuvvetle cadde girişinde güvenlik önlemi alınarak grubun yürüyüşü engellendi. Emniyet güçleri, gruba yüşürüyüşün izinsiz yapıldığı ve dağılmaları için anons yaptı. Anonsa uymayan ve taş atan gruba TOMA araçlarıyla basınçlı su sıkıldı. Gaz bombası atılan kalabalık grup dağıtılmaya çalışılıyor.

Polis telsizinden göstericilerin arasında, elinde av tüfeği bulunan kişiler olduğu anonsu geçildi. Bu ihbar üzerine polislerin zırhlı araçların arkasına geçmeleri konusunda anons yapıldı. Olayı görüntülemeye çalışan gazeteciler de silah kullanılma ihtimali üzerine polis tarafından güvenli bir alana uzaklaştırıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERistanbul  ankara  kadıköy  müdahale  biber gazı