UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ ARANJÖR ERDEM KINAY'DAN MÜZİK DÜNYASINA ÖNEMLİ MESAJLAR! ERDEM KINAY,YENİ İSİMLERİN SINGLE ÇIKARTMASINI NEDEN DOĞRU BULMUYOR?

ÜNLÜ ARANJÖR ERDEM KINAY'DAN MÜZİK DÜNYASINA ÖNEMLİ MESAJLAR! ERDEM KINAY,YENİ İSİMLERİN SINGLE ÇIKARTMASINI NEDEN DOĞRU BULMUYOR?

ÜNLÜ ARANJÖR ERDEM KINAY'DAN MÜZİK DÜNYASINA ÖNEMLİ MESAJLAR! ERDEM KINAY,YENİ İSİMLERİN SINGLE ÇIKARTMASINI NEDEN DOĞRU BULMUYOR?

Erdem Kınay, 97.6 Radyo Müzik stüdyolarında Genel Yayın Yönetmeni ALTAN Kiraz’ın konuğu oldu.

“ERDEM KINAY’DAN RADYOCULARA UYARI VAR”

Altan Kiraz’ın; “Radyolarda şarkıların anons edilirken Merve Özbey’in şarkısı “Duman”  denildiğinde ismin geçmediği için bozuluyor musun?” sorusuna; “Tabiki hatta şahit olunca kibarca uyarıda bulunuyorum. Takdir edersiniz ki yıllardır işin mutfağındayım, bir çok şarkıda imzam ve emeğim var. Dinleyici daha çok şarkıyı icra edeni takdir eder. Filmin yönetmeni yanınızdan geçse tanımazsınız bile, oyuncuları tanırsınız. Benim projelerimde emeğin çoğu bana ait. Bir tek olmazsa olmaz bir söz yazarım var. Uzun zamandır Deniz Erten ile çalışıyoruz çok da mutluyuz. Bir şakıyı oluşturan yaratıcılarını ufak da olsa tanıtmak, Erdem Kınay’ın projesinden Merve Özbey’in söylediği “Duman” demelerini isterim. O motivasyon sayesinde bu işlerin devamı gelir. İsimlerinin anılmaması insanlarda bir küskünlük yaratabilir.”

“DOSTUM SİNAN AKÇIL’IN SEÇTİĞİ YOLU TERCİH ETMEDİM”

Altan Kiraz’ın; “Belki tanınma durumuna çözüm için Merve Özbey ile düet yaparsın” yorumuna Kınay; “Sinan Akçıl dostumun yaptığı öyle bir şeydi ve neticede başarılı oldu. Benim şarkı söylemek gibi  bir merakım yok. Maksat ismimi zikretsinler göğsüm kabarsın değil dinleyiciyi doğru yönlendirmek, emeğin karşılığı almak.”

Bu kısır müzik piyasasını yepyeni şarkılarla kavuşturuyoruz. Müzik prodüktörleri olarak çok azız. Beni Emre Kınay ile de karıstıryorlar bır de anons edilmediği zaman hiç anlaşılmıyor. Dinleyici Merve Özbey’in albümünü arıyor gidip ama öyle bir şey yok.

“HELAL ETTİM ŞARKISINI ‘SİBEL CAN’ DA OKUSA AYNI ETKİ OLURDU”

Altan Kiraz’ın sorduğu; “Proje 2 albümünde Merve Özbey’in okuduğu “Helal ettim” şarkısı biraz ağır mı basıyor?” sorusuna Erdem Kınay; “Helal ettim bizim en güçlü parçalarımızdan biriydi ve onu okumak da Merve’ye kısmet oldu. Helal ettim şarkısını Sibel Can da okusa şarkı çok güçlü olduğu için yine aynı etkiyi gösterirdi. Hepsinin söylediği güzel oldu. Merve çok yeni taze kan çok fazla ilgi çekiyor, gizemli bir büyüsü var. Üstün bir yeteneği olduğu gerçektir. Benim vasıflarımdan biri de müzik prodüktörüyüm yani ortada güzel bir şey varsa müzik adına, bunu görebilmek değerlendirebilmek benim işimin bir parçası zaten. Merve de, Demet Akalın’ın bir albümünün galasında sahnede bir şarkı seslendiriyordu, bende sizler gibi etkilendim. Proje albümüme başlarken de muhakkak no name isimlerle de parçalarımı paylaşmak istiyordum, Merve’ye de “Duman”  isimli parçayı uygun gördüm. Nitekim doğru karar vermişiz. Geri dönüşüm gerçekten çok iyi oldu Duman’da. Hala güncel bir şekilde tüm radyolarda eğlence kuluplerinde istek alan bir parça. Helal ettim de onu pekiştiren bir Proje 2’deki devamı oldu. Merve bizi mahcup etmedi. Onda da çok ses getirdi. Bugün herkes helal ettim diyor.”

 “YENİ İSİMLERİN SİNGLE ÇIKARTMASI DOĞRU DEĞİL”

Özellikle yeni isimlerin  single çıkartmasını  doğru bulmuyorum.  Mesela Ajda Pekkan’ın zaten halka mal olmus bir cok hiti var single cıkartabılır. 8 saat program yapabilecek bir repertuarı var keza Sezen Aksu’nun da öyle. Yeni isimler eğer single çıkartıyorsa, beğenildiği takdirde sahneyi doldurması çok büyük bir problem. Bu yüzden doğru bulmuyorum.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13