UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! MECLİS'TE VEKİLLER YUMRUK YUMRUĞA KAVGA ETTİ!

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! MECLİS'TE VEKİLLER YUMRUK YUMRUĞA KAVGA ETTİ!

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! MECLİS'TE VEKİLLER YUMRUK YUMRUĞA KAVGA ETTİ!

Meclis'te yumruk yumruğa kavga

Meclis Genel Kurulu'nda, "Kürdistan" kavgası çıktı. MHP ve BDP'li vekiller birbirlerinin üzerine yürürken yumruklar havada uçuştu. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara verdi.

Meclis Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Raporu'nda BDP'nin muhalefet şerhinde yer alan "Kürdistan" ibaresinin çıkarılması için usul tartışması açıldı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın konuşması sırasında MHP ve BDP'li vekiller arasında tartışma yaşandı. Önce sözlü başlayan tartışma sonra yumruklaşmaya kadar vardı. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri arasındaki tartışma büyüyünce tansiyon yükseldi. Vekiller birbirlerinin üzerine yürürken Baluken'in yumruğunu salladığı görüldü. Vekiller birbirlerinin üzerine yürürken yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. MHP ve BDP'li vekiller arasındaki tartışma CHP'li vekillerin araya girmesiyle kavganın büyümesi önlendi. Tansiyonun yükselmesi üzerine oturuma ara verildi.

KÜRDİSTAN İFADESİ ÇIKARILDI

TBMM Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı'nda, BDP'nin yazdığı ve içerisinde "Türkiye Kürdistanı" ifadesinin de bulunduğu

muhalefet şerhinin, Anayasaya ve İçtüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle rapordan çıkartılmasına karar verildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtbmm  meclis  mhp  bdp