UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EMNİYET'TE BÜYÜK ŞOK! MALİ ŞUBE'YE BİRİLERİ Mİ GİRDİ?

EMNİYET'TE BÜYÜK ŞOK! MALİ ŞUBE'YE BİRİLERİ Mİ GİRDİ?

EMNİYET'TE BÜYÜK ŞOK! MALİ ŞUBE'YE BİRİLERİ Mİ GİRDİ?

Bakan çocuklarının da tutuklandığı Türkiye’yi sarsan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube’ye kimliği belirsiz bir kişinin girdiği iddia edildi. Şubenin verilerin saklandığı odaya giren kişinin bilgisayarları karıştırdığı ve güvenlik kameraları tarafından tespit edildiği ancak kimliğinin henüz belirlenemediği öne sürüldü. Emniyet konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Şube Müdürü Yakup Saygılı ve bütün şube polisleri görevden alınmış, şube katında çalışan çaycının bile yeri değiştirilmişti. Kuş uçurtulmayan emniyete kimliği belirsiz kişinin nasıl girdiği araştırılıyor.

 

Radikal Gazetesi'nden Fatih Yağmur'un haberine göre önceki akşam yaşanan olay şöyle gelişti: Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturmasıyla ilgili veri, dosya ve bilgilerin bulunduğu Mali Şube katına giren kimliği belirsiz kişi şubedeki bilgisayarlarda birtakım işlemler yaptı. Kimliği belirsiz kişinin bilgisayardaki harddisklerden veri kopyaladığı düşünülüyor. Görüntülerle belgelendiği ifade edilen kişinin oda karanlık olduğu için kimliğinin henüz belirlenemediği ve konuyla ilgili olarak inceleme başlatıldığı öğrenildi.

 

KİMLİK YA DA PARMAK İZİ ZORUNLU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının 1 ana 2 de yan giriş kapıları bulunuyor. Emniyet mensubu olmayanlar, ana kapıdan içeri girerken kimlik verip nereye gideceğini ve kime geldiğini bildirmek zorunda. Yan kapılardan ise ancak parmak izi tanımlanmış emniyet personeli girebiliyor. Mali Şube’nin bulunduğu bölüm B blok olarak geçiyor. Bu blokun 4 katında yer alan Mali Şube’ye çıkabilmek için ya asansör ya da merdivenler kullanılmak zorunda.

 

Ancak 4. katta da sizi görevli bir polis memuru karşılıyor ve nereye gittiğinizi soruyor. Bu ofiste bulunan polisler izin vermediği müddetçe mali şubeye giriş yapılmasının imkânı yok. Giriş yapabilmek için ziyaretçi olmanız ve içeriden bir polis tarafından davet edilmeniz gerekiyor. Mali Şube’ye ziyaretçiler dışında sadece parmak iziyle yetkilendirilmiş polisler girebiliyor. Son dönemede atanan polislerin parmak izi alınmadığı için parmak izi ile giriş sisteminin devre dışı olmasından faydalanılarak giriş yapıldığı da olası ihtimallerden biri.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERpolis  yolsuzluk  rüşvet  operasyon  mali şube