UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! "3 DÖNEM KURALI" TARTIŞMALARI SON BULDU VE KARAR VERİLDİ! İŞTE KARAR!..

FLAŞ! "3 DÖNEM KURALI" TARTIŞMALARI SON BULDU VE KARAR VERİLDİ! İŞTE KARAR!..

FLAŞ! "3 DÖNEM KURALI" TARTIŞMALARI SON BULDU VE KARAR VERİLDİ! İŞTE KARAR!..

AK Parti MKYK toplantısında, 3 dönem kuralının muhafaza edilmesi ve 2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle girilmesine karar verildi.

Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrasında Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik açıklama yaptı. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, tartışılmakta olan dar veya daraltılmış seçim sistemleri konusunda bir girişimde bulunulmamasına karar verildiğini belirterek, "Halen kamuoyunda ve partimizin yetkili kurullarında tartışılmakta olan Dar veya Daraltılmış seçim sistemleri konusunda da AK Parti'nin şu aşamada bir girişimde bulunmamasının doğru olacağına dair karara varılmıştır. Sonuç itibariyle 2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle gidilmesi ilke olarak benimsenmiştir" dedi.

3 DÖNEM KURALINA DEVAM

Çelik partide uygulanan 3 dönem kuralının da uygulanmaya devam edilmesine karar verildiğini söyledi. Çelik, "MKYK'mız tüzüğümüzdeki 3 dönem kuralı ile ilgili herhangi bir girişimde bulunulmamasına, mevcut kuralın devamının isabetli olacağına karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLER3 dönem  demorasi  akp  mhp  chp  bdp