UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! SON DAKİKA! GOOGLE PLUS DA KAPATILDI!

FLAŞ! SON DAKİKA! GOOGLE PLUS DA KAPATILDI!

FLAŞ! SON DAKİKA! GOOGLE PLUS DA KAPATILDI!

Mahkeme kararıyla yasaklanan ve haftalarca erişim sağlanamayan Twitter ve YouTube'un ardından TİB'in bu kez de Google'ın sosyal ağı Google Plus'a tedbir uyguladığı ve siteyi erişime kapattığı ortaya çıktı. Google'a yakın bir kaynaktan Hürriyet'e yapılan açıklamada ise teknik bir sorun nedeniyle TİB'in site üzerinde tedbir uyguladığını söyledi.

DNS ayarlarını değiştirmeyen veya VPN uygulamalarını kullanmayan kullanıcılar plus.google.com adresine girmeye çalıştığında siteye erişim sağlayamıyor. Kararı BTK'nın internet sitesi sorgulama sayfasında kontrol ettiğimizde ise TİB'in site üzerinde idari tedbir uyguladığı ortaya çıkıyor:

"5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (plus.google.com) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 10/06/2014 tarih ve 490.05.01.2014.-113227 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."

TEKNİK HATA OLDU BİRKAÇ SAATE AÇILACAK

Hürriyet'ten Ahmet Can'a konuşan Google'a yakın bir kaynağa göre yaşanan teknik hatadan dolayı site kapatıldı. Buna göre internet servis sağlayıcılar ile Telekomünikasyin İletişim Başkanlığı (TİB) arasında bir teknik sorun yaşandı. Başka bir deyişle YouTube veya Twitter'ın kapatılmasında olduğu gibi içerik sebebiyle bir idari tedbir karari uygulanmadı. Şu anda TİB yetkilileri konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

BİRKAÇ SAATE TEKRAR ERİŞİME AÇILABİLİR

Teknik sorun yüzünden kapanan sitenin sorunun ortadan kalkmasıyla  birlikte birkaç saat içinde tekrar erişime açılması bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgoogle  youtube  twitter