UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

STAR TV'NİN SEVİLEN KOMEDİ DİZİSİ "KARDEŞ PAYI"NDAN YURT DIŞI AÇILIMI!

STAR TV'NİN SEVİLEN KOMEDİ DİZİSİ "KARDEŞ PAYI"NDAN YURT DIŞI AÇILIMI!

STAR TV'NİN SEVİLEN KOMEDİ DİZİSİ "KARDEŞ PAYI"NDAN YURT DIŞI AÇILIMI!

Star'da ekrana gelen dizi, yurt dışındaki izleyiciyle buluşacak.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) öncülüğünde gerçekleştirilen İstanbul TV Forum ve Fuarı (iTVF 2014), ikinci yılında da büyük buluşmalara ev sahipliği yapıyor. İçerikten teknolojiye kadar bölgenin bu en büyük televizyon dünyası organizasyonunda son dönemin en çok izlenen ve özellikle sosyal medyada da en çok konuşulan komedi dizisi 'Kardeş Payı'nın fenomen oyuncuları, senarist-yönetmeni ve yapımcısının katılımı ile gerçekleşen oturum, eğlenceli konuşmalara sahne oldu.

iTVF 2014'te popülerlikleri 'Çalgı Çengi' filmi ile başlayan, 'İşler Güçler' dizisi ile devam eden ve izlenme rekorları kıran sinema filmi 'Düğün Dernek' ile zirveye çıkan 'Kardeş Payı' dizisinin fenomen oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir, alışılmışın dışında çekimleri ve çarpıcı diyaloglarıyla izleyicinin beğenisini kazanan dizinin yönetmeni ve senaristi Selçuk Aydemir ile yapımcısı Mehmet Yiğit Alp, TV içeriklerindeki komedinin yükselişi konusundaki görüşlerini paylaştı.

KARDEŞ PAYI YURT DIŞINA AÇILACAK

'Kardeş Payı'nın yapımcısı NTC Medya Genel Müdürü Mehmet Yiğit, dizinin üç yıl süreyle devam edeceğini ve her sezonun 22 bölümden oluştuğunu söyledi. Yayıncılığın geleceğinin konuşulduğu iTVF 2014'te sektör genelinde 90-110 dakikalık diziler yapıldığını, 'Kardeş Payı'nın ise 60 dakika olduğunu belirten Yiğit Alp, "Ekranda yer alan diğer projelere nazaran 'Kardeş Payı' süresiyle, konusuyla, oyuncularıyla, çekimi ve animasyonuyla çok farklı. Hali hazırdaki yapımların yanında 60 dakikalık bir projeyi kabul etmemizin en büyük sebebi ardındaki motivasyon. Projede emeği geçen herkes yaptığı işe güveniyor ve işlerinin arkasındalar. Daha önce işlenmemiş bir konuda izleyicilerden aldığımız güçten çok memnunuz. 'Kardeş Payı'nın yurt dışında da yayınlanması için ilk sezonun bitmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

'KARDEŞ PAYI TÜRÜNÜN İLK ÖRNEĞİ'

iTVF 2014'ün en eğlenceli oturumunda gelişen teknolojinin, alternatif iletişim araçlarının tüm nimetlerinden faydalanan 'Kardeş Payı' dizisinin senarist ve yönetmeni Selçuk Aydemir, 90 ila 110 dakika arasında, komedi çıtasının düştüğü işler yapmaktansa, daha az dakikada, daha planlı ve görev dağılımı belli, dili kuvvetli bir dizi yapmayı tercih ettiklerini söyledi. Senaryo yazımıyla ilk bölüm arasında 7 ay çalıştıklarının altını çizen Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü, "Ekranlarda komedi daha çabuk tüketiliyor. Bu yüzden kendimizi sürekli geliştirme kaygısında olduğumuz gibi, işlerimizi tadında bırakmayı seviyoruz. 'İşler Güçler'e kıyasla senaryo anlamında çok daha zor olan Kardeş Payı'nı bu yüzden 60 dakika çekmeye karar verdik. Diziyi beş senarist hazırlıyoruz. Her bir senarist bir bölümü kendi yazıyor. Dizinin senaryodan görsel efektlere kadar düşmeyen bir ritimle tamamlanmasının ardındaki neden de aslında bu. Gerek konusu, gerek çekim teknikleri ve dili ile Avrupa standartlarında keyifli bir işe imza atıyoruz."

'TEK ADAM KOMEDİSİNİ DEĞİŞTİRDİK'

Konularında dünyaca isimlerin katıldığı İstanbul TV Forum ve Fuarı'nda komedi dizilerinin yerel unsurlar yerine, evrensel bir bakış açısı kullanıldığında yurt dışına açılabileceğini söyleyen Murat Cemcir, "Komedinin temel hadisesi çok net. Çocuk olarak eğlenmeye bir yetişkinken de devam ettiğinizi hissediyorsanız başarılı olursunuz. Biz gelene kadar tek adam komedisi vardı. Ekip çalışması yapmamız bize ayrı bir alan açtı. Bugüne kadar alışmış olduğumuz komedi anlayışını yıktık. Çalgı Çengi, İşler Güçler, Düğün Dernek ve Kardeş Payı’nda Ahmet Kural ve tüm ekiple eğlenerek çalışıyoruz” dedi. Türk sinemasının izleyici sayısıyla da ilgili yorumda bulunan Cemcir, şunları kaydetti: "Son yıllarda birbirinden başarılı yapımlar sinemaseverlerle buluşuyor. Özellikle komedi filmleri önemli bir izleyiciye ulaşmasına rağmen, sinema izleyicisinin nüfusun 2 katı olması gerektiğini düşünüyorum. 7-8 milyonluk izlenme ne bizim ne de başka komedi filmleri için bir rekor olarak görülmemeli."

Oturum süresince yaptığı esprilerle salonu kahkahaya boğan oyuncu Ahmet Kural ise 'Kardeş Payı'nın başarısında başta Selçuk Aydemir olmak üzere, tüm oyuncuların etkileşimi ve ekibin birbirini çok iyi tanıması, birbirini tamamlaması olduğunu dile getirdi. Kural "Kardeş Payı'nda Selçuk Aydemir başta olmak üzere diğer senaristlerimizin 60 dakikalık hayallerini gerçek kılmaya çalışıyoruz. Aramızda çok etkileşimli bir bağ var. Birimiz hissediyor, birimiz bu hisleri kaleme alıyor, bizler de bunu oynuyoruz. Emeği geçen ve bizleri her hafta ilgiyle takip eden herkese teşekkür ederiz" dedi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERstar tv  kardeş payı  yurt dışı