UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! SABAH SAATLERİNDE ADLİYEYE SEVKEDİLEN ÜNLÜ SANATÇI DENİZ SEKİ TUTUKLANDI VE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!..

FLAŞ! SABAH SAATLERİNDE ADLİYEYE SEVKEDİLEN ÜNLÜ SANATÇI DENİZ SEKİ TUTUKLANDI VE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!..

FLAŞ! SABAH SAATLERİNDE ADLİYEYE SEVKEDİLEN ÜNLÜ SANATÇI  DENİZ SEKİ TUTUKLANDI VE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!..

Deniz Seki tutuklandı

6 ay sonra gözaltına alınan Deniz Seki için kritik dakikalar. Seki, bu sabah adliyeye sevk edildi. Seki, "Ne hissettiği" sorusu üzerine kelepçeli ellerini gösterdi, "Ah ah böyle ne hissedebilirim" dedi. 

Tutuklandıktan sonra adliyeden ağlayarak çıkan Deniz Seki, yine daha önce tutuklu kaldığı Bakırköy Kadın Cezaevi’ne getirildi. Seki, nisan ayında yaptığı bir açıklamada "Orayı bilip gitmek ne demek biliyor musun. Kokusu burnuma geliyor konuşurken. Oranın çok pis bir kokusu var, Allah düşmanımı düşürmesin. Canlı canlı toprağa gömmek demek. Orası topraksız Zincirlikuyu" demişti.

6 ay sonra Alkent 2000 sitesindeki saklandığı evde gözaltına alınan Deniz Seki'nin yakalanmasıyla ilgili çarpıcı detaylar da ortaya çıktı.

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, dün gözaltına alınmıştı.Geceyi emniyette geçiren Seki, sabah 08.45'te sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirildi. Seki, buradaki kontrolün ardından polis aracına bindirildi.

SEKİ: ZERRE ADALET VARSA...

Seki'nin ellerinin önden kelepçeli olduğu görüldü. Polis aracına binmeden önce konuşan Seki, "Bu ülkede zerre kadar adalet varsa suçsuz olduğum er geç anlaşılacak. Kesinlikle" dedi.

DENİZ SEKİ TUTUKLANDI

Basın mensuplarının 'İkinci kez Bakırköy Cezaevi'ne gideceksiniz. Ne  hissediyorsunuz?' sorusuna Seki, kelepçeli ellerini göstererek, 'Ah ah, böyle  ne hissedebilirim' diye cevap verdi.  Seki, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 

Seki, adliye karakolunda yaklaşık yarım saat bekledi. Bu sırada avukatlarına ve bir yakınına sarılarak ağladığı görüldü. Ünlü sanatçı daha sonra infaz savcılığına götürüldü. 

AĞLAYARAK ÇIKTI, ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

 

Nöbetçi mahkeme karşısına çıkartılan Seki'ye hakkındaki yakalama kararı okundu. Tutuklanan Seki, adliyeden çıkartılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Güçlükle ilerleyen Seki, polis arabasına bindirilerek Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

REÇETESİZ İLAÇ ŞOKU

 

Habertürk Magazin'in haberine göre İstanbul Narkotik Şube nezarethanesine konulan Seki, bazı sağlık sorunları için ilaç kullanması gerektiğini söyleyerek polislerden ilaçlarının alınmasını istedi. Bunun üzerine narkotik polisi Seki’den kullanmak istediği ilaçların reçetesini sordu. Uzun süredir firarda olan Seki reçetesinin olmadığını söyleyince yeniden hastaneye sevk edildi. Sağlık kontrollerinin ardından reçete yazılan Seki, yeniden Narkotik Şube nezarethanesine konuldu.

FARUK SALMAN'IN DA TANSİYONU YÜKSELDİ

 

Yakalandığında üzerinde beyaz tişört, siyah ceket bulunan ve güneş gözlüğü takan Deniz Seki, gazetecilerin soruları üzerine “Suçsuzum. Çok büyük haksızlığa uğradım. Daha da bir şey sormayın” dedi. Vakıf Gureba Hastanesi’ne sağlık kontrolüne götürülen Faruk Salman’ın ise tansiyonunun yükseldiği ve müşahede altına alındığı öğrenildi.

POLİSİ GÖRÜNCE AĞLADI

 

Peki ünlü şarkıcı nasıl yakalandı. İşte detaylar:

 

İstanbul Narkotik Şube ekipleri, 30 Mayıs’tan bu yana kayıp olan Seki’ye ulaşamayınca, yakın çevresini mercek altına aldı. Sevgilisi Faruk Salman başta olmak üzere tüm yakınlarının ev ve işyerlerini takibe alan polis, tüm ihtimalleri değerlendirdi. Salman’ın, Alkent 2000 Sitesi’ne zaman zaman gidip geldiğini tespit eden polis, evi 24 saat izlemeye başladı. Seki’nin evde olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, operasyon için düğmeye bastı. Eve baskın yapan polislere kapıyı Faruk Salman açtı. Polisleri karşısında görünce Seki’nin sinirlerinin boşaldığı ve ağlamaya başladığı öğrenildi.

 

AŞKI UĞRUNA CEZA ALACAK

 

Deniz Seki yakalandığında, yanında çocukluk aşkı ve nişanlısı işadamı Faruk Salman vardı. İki ay önce çevresine Deniz Seki’ye olan aşkının bittiğini söylediği iddia edilen 2 çocuk babası Faruk Salman Seki ile birlikte yakalandığı için ceza alabilir. Salman, “Tutuklu hükümlü ve suç delillerini bildirmeme” suçlamasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek. Çocukken sevgili oldukları ortaya çıkan Deniz Seki ile Faruk Salman’ın ilişkisi, Seki’ni tahliyesinin ardından yeniden başlamış, ikili 31 Aralık 2012 tarihinde yılbaşı gecesi nişanlanmıştı.

 

4 YERDE SAKLANMIŞ

 

Deniz Seki’nin, 4 ayrı yerde saklandığı ortaya çıktı. 

 

1- Seki, 30 Mayıs’taki yakalama kararı açıklandığında sevgilisiyle Tarabya’da bir evde kalıyordu.

 

2- İki sevgili buradan Tekirdağ’da bulunan bir yazlık eve gitti.

 

3- 1.5 ay sonra sevgililer, Beylikdüzü’nde bir dairede kalmaya başladı. 

 

 

EN AZ 2.5 YIL DAHA YATACAK

 

“Uyuşturucu temin etmek” suçlamasıyla 2 Şubat 2009’da tutuklanan Deniz Seki, 220 gün hapis yattıktan sonra 24 Ekim 2009’daki ilk duruşmasında tahliye edildi. Devam eden davada Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, “kokain satın alıp içmek” ve “başkalarına uyuşturucu temin etmek” suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının Yargıtay’da onanması üzerine 30 Mayıs 2014’te hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Seki, ortadan kayboldu. Ancak firariyken hukuki mücadelesini sürdürmeye devam etti. Önce “kadın hastalıkları” nedeniyle kanser olma riski bulunduğunu belirterek infazının ertelenmesini talep etti. Adli Tıp Kurumu, Seki’nin hastalığının cezaevinde kalmasına engel olmadığı yönünde rapor hazırlayınca, infazın ertelenmesi talebi reddedildi. Seki’nin avukatları, bu sefer de adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne ve Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Ancak bu başvuru henüz sonuçlanmadı.

 

3.5 yıl daha hapis yatacak olan Seki, cezasının son 1 yılında denetimli serbestlikten yararlanabilecek.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeniz seki  tutuklandı