UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! AKOM UYARDI! YILBAŞI FIRTINASI GELİYOR! YOĞUN YAĞIŞ YERİNİ FIRTINAYA BIRAKTI!..

FLAŞ! AKOM UYARDI! YILBAŞI FIRTINASI GELİYOR! YOĞUN YAĞIŞ YERİNİ FIRTINAYA BIRAKTI!..

FLAŞ! AKOM UYARDI! YILBAŞI FIRTINASI GELİYOR! YOĞUN YAĞIŞ YERİNİ FIRTINAYA BIRAKTI!..

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun yağış yerini fırtınaya bıraktı. Rüzgarın hızının saatte 100 km/s'ye kadar ulaşması bekleniyor. İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi de fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları uyardı.

"CAMİNİN ÇATISI UÇTU"

İstanbul'da etkili olan yağmur ve fırtına çatıları uçurdu, ağaç ve direkleri devirdi. Fırtınanın etkisiyle Seyrantepe Berat Sokak, Oto Sanayi Sitesi Veysel Karani Mescidi'nin çatısı uçtu. Uçan çatının bir bölümü sokağın karşısındaki binanın üzerine düştü. Yere düşen parçalar ise, sokağı kapattı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri uçan çatının parçalarını temizledi. Sokağın boş olması olası bir faciayı önledi.

Sokak üzerinde işyeri olan İlhan Sönmez, "Şiddetli rüzgar nedeniyle Veysel Karani Camisi'nin çatısı uçtu. Buradan her gün insanlar geçiyor. Allah'tan ucuz atlatıldı. İnsan olsaydı her türlü şey olabilirdi" dedi.

AĞAÇ VE DİREKLER DEVRİLDİ

Zincirlikuyu Mezarlığı girişinde ise ağaç otomobilin üzerine devrildi. Otomobil içerisindeki iki kişi olaydan yara almadan kurtuldu. Araçta ise maddi hasar oluştu.

Şişli Kurtuluş Caddesi girişinde de halk otobüsün üzerine aydınlatma direği devrildi. Direk itfaiye ve belediye ekipleri tarafından otobüsün üzerinden kaldırıldı.

EKİPLERDEN 24 SAAT MESAİ

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kentin tüm noktalarında 24 saat mesai yapan Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Amirliği ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle yolda kalan araçlara müdahale ederek, kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Kenti etkisi altına alan yağış nedeniyle gerekli önlemleri alan ekipler, güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları için vatandaşlara yardımcı oluyor. E-5 ve E-6 karayolları üzerinde arızalanan araçları çekicilerle uygun bir alana çeken zabıta ekipleri, trafiğin seyrini kolaylaştırarak yollarda oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13