UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! HAKAN PEKER, BUGÜN KENDİSİ HAKKINDA ÇIKAN “PEKER MÜZİK’İN İFLASI İSTENDİ” HABERLERİYLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI!

FLAŞ! HAKAN PEKER, BUGÜN KENDİSİ HAKKINDA ÇIKAN “PEKER MÜZİK’İN İFLASI İSTENDİ” HABERLERİYLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI!

FLAŞ! HAKAN PEKER, BUGÜN KENDİSİ HAKKINDA ÇIKAN “PEKER MÜZİK’İN İFLASI İSTENDİ” HABERLERİYLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI!

Hakan Peker'in albümlerini dağıtan Seyhan Müzik, 11 yıldır borcunu ödemeyen şarkıcı Hakan Peker’in iflasını istemiş bu haberde bugün magazin gündeminde oldukça fazla konuşulmuştu.  Hakan Peker, çıkan bu haberlerin ardından hemen bir basın açıklaması yaptı.

 

İşte Hakan Peker’in açıklaması:

 

Öncelikli olarak bilinmesi gereken müvekkilimin ve şirketinin iflasının söz konusu olmadığıdır. Hakan Peker hakkında iflas talepli bir dava yoktur. Seyhan Müzik tarafından Peker müzik Ltd. Şti. hakkında iflas talepli dava açıldığı öğrenilmiştir. Peker Müzik pop müziğin gelişmesini sağlayan en büyük şirketlerden olup bugüne kadar birçok başarılı yapımı piyasaya sürmüş ve birçok başarılı sanatçıyı sektöre kazandırmıştır ve kazandırmaya ve üretmeye devam etmektedir. Peker Müzik yapımcı bir şirket olup ürünlerini Seyhan Müzik gibi dağıtımcı şirketlere satarak ticari faaliyette bulunmaktadır. Yani üretici ve satıcı olan müvekkilim şirket her zaman Seyhan Müzik gibi dağıtımcı şirketlerden alacaklı olmuştur.

 

31.08.2005 tarihinde 62449 TL fatura bedeli ile yapımcısı Peker Müzik Ltd.Şti. olan Zafer Peker’in “Zafer Peker 2005” isimli albümünün dağıtım işini alan Seyhan Müzik Ltd.Şti. daha önce Peker Müzik’ten satın almış olduğu fakat elinde kaldığını iddia ettiği yapımları gerekçe göstererek fatura bedelini ödememiş ve Zafer Peker’in albümünü aldığını da sözlü olarak inkâr etmiştir. Tarafımızca İstanbul 4.sulh hukuk mahkemesinin 2005/1085 değişik iş sayılı doyası ile açtığımız dava ile Zafer Peker 2005 albümünün Seyhan Müzik’in depolarında olduğu mahkeme kanalı ile tespit ettirilmiştir. Tespitin yapılması ile Zafer Peker 2005 albümünü satın aldıklarını kabul etmek zorunda kalan Seyhan Müzik 06.09.2005 tarihinde fatura bedelini müvekkilime çek ile ödemek zorunda kalmıştır. Bu ödeme sırasında Bülent Seyhan’ın müvekkilimden elden 31.500 TL alacağı olduğunu bildirmesi üzerine müvekkilim şirket yetkilileri böyle bir borcun varlığını kabul etmişler, bankada çekin tarafımca tahsili akabinde 31.500 TL Bülent Seyhan’a elden, makbuz karşılığında ödenmiştir. Makbuz ektedir.

 

Fakat bu borcun aslında şirket ticari defterlerine fatura ile işlendiği, şirket çalışanlarının ve muhasebesinin bu konuda müvekkilim şirket yetkililerini yanlış bilgilendirdiği anlaşılmıştır.

 

Bu maddi hatayı kendi lehine kullanan Seyhan Müzik aynı alacağı gerekçe göstererek (bu bedelin ticari defterlerinde görünüyor olmasını kullanarak) kanaatimizce mahkeme tespiti ile tahsilat yapılmış olmasını husumet sebebi sayarak İstanbul 12. İcra Müdürlüğünün 2006/1269 E sayılı dosyası ile şirketimiz aleyhine icra takibi yapmıştır. Yapılan itiraz üzerine İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi 2006/204 E sayılı doyası ile ticari defterlerde alacağın görünmesi, 06.09.2005 tarihinde yapılan ödemenin Seyhan Müzik tarafından alacak olarak defterlerine işlenmemesi nedeni ile şirketimizin borçlu olduğuna karar vermiştir.

 

1991 yılında kurulan Peker Müzik’in yaptığı yapımların dağıtımcılarından biri olan Seyhan Müzik’in şirketimiz ile olan ticari geçmişi, şirket ortaklarının çeşitli platformlarda gelişen ilişkileri gereğince bu ihtilafın sulh yoluyla halledilmesi için, defalarca görüşme yapılmış ancak Seyhan Müzik’in uzlaşmaz tutumu nedeni ile bir sonuca varılamamıştır.

 

Son olarak geçtiğimiz 2014 yılı içinde gerek Müyap toplantılarında gerekse haricen yapılan yüz yüze ve telefon görüşmelerinde bu ihtilafın ortadan kaldırılması için şirketimizin yetkilileri gerekli girişimlerde bulunmuşlardır. Fakat Seyhan Müzik yetkilileri konuyu “tamam acelesi yok, hallederiz, burada sadece mesele para değil” şeklinde beyanlarla ötelemeyi tercih etmiştir. Bugün gelinen noktada sulh görüşmeleri yapılırken,  tarafımıza herhangi bir bildirim yapılmadan dava açılmış olması ve bunun siz basın mensuplarına servis edilmiş olması şirketimizin ve sanatçı ortaklarının itibarsızlaştırılmasının hedeflendiğini düşündürmektedir.

 

1991 yılında kurulan birçok başarılı yapıma imza atan ve birçok başarılı sanatçının sektöre kazandırılmasını sağlayan Peker Müzik Ltd.Şti. şirketi müzik sektöründeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen sektörde yoluna devam etmektedir. Şirketimiz yeni yapımlar yağmaya devam etmekte olduğu gibi Müyap üyesi olarak telif gelirleri de elde eden faal bir şirkettir.

 

İhtilafa konu olan olay 2005 yılında meydana gelen olaydan kaynaklanan husumete dayalı olup Peker Müzik Ltd.Şti. şirketinin tüzel kişiliğini ilgilendirmektedir. Konunun şirketimizin ortakları ile hiçbir ilgisi yoktur. Konuya ilişkin gerekli hukuki süreç tarafımızca takip edilmektedir. Şirket ve şirket ortaklarının itibarsızlaştırılmasını amaçlayan tüm eylemlere ilişkin de hukuki yollara müracaat edileceğini saygıyla bildiririz.

 

Peker Müzik Yapım ve Film San. Tic. Ltd. Şti

Vekilleri

Av. Engin HAMARAT

Av. Gökhan OTURSUN

Av. Gürkan ŞAHİN

Av. Mustafa Emin AKGÖZ

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhakan peker  seyhan muzik