UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! SİNAN AKÇIL İLK KEZ MİLLİYET’TEN NAZLI MENGİ’YE AÇIKLADI! SON SAHNEDEKİ “PANDA” KİMDİ? AKÇIL’IN RENKLİ VE SAMİMİ RÖPORTAJI İÇİN TIKLAYIN!

FLAŞ! SİNAN AKÇIL İLK KEZ MİLLİYET’TEN NAZLI MENGİ’YE AÇIKLADI! SON SAHNEDEKİ “PANDA” KİMDİ? AKÇIL’IN RENKLİ VE SAMİMİ RÖPORTAJI İÇİN TIKLAYIN!

    FLAŞ! SİNAN AKÇIL İLK KEZ MİLLİYET’TEN NAZLI MENGİ’YE AÇIKLADI! SON SAHNEDEKİ “PANDA” KİMDİ? AKÇIL’IN RENKLİ VE SAMİMİ RÖPORTAJI İÇİN TIKLAYIN!

14 Şubat’ta çıkardığı “Best Of Aşk” albümüyle olay yaratan Sinan Akçıl, Milliyet Gazetesi yazarlarından Nazlı Mengi’ye önemli açıklamalar yaptı.

“Biri Bana Gelsin” şarkısının klibindeki Panda’nın kim olduğunu da ilk kez bu röportajında açıkladı.

Bugüne kadar imza attığı istisnasız her şarkının hit olması bir yana, onu yakından tanıyınca neden büyük kitleler tarafından sonsuz bir aşk ve bağlılıkla sevildiğini çok daha net anladım. Her bir özelliği sevilmek için başlı başına bir sebep!

Bana yeni albümü ‘Best of Aşk’ı dinletirken ağlamamak için direndim ama nafile, birkaç saniye içinde koma halinde ağlıyordum, bizi yine kalbimizden yakalamış!

Röportaj sırasındaysa esprileriyle gülmekten ağlattı beni! Tanı- yabileceğiniz en tatlı, en neşeli, en içten ve güzel enerjili adamlardan o... ‘Müziğin Hitman’i lakabını ruhunun, yeteneğinin, emeğinin hakkıyla alan Sinan Akçıl bakın     neler anlattı...

Neden yeni şarkılar yerine ‘Best of Aşk’ı yapmaya karar     verdin diye soracaktım ama albümü dinlerken ağlayınca anladım sebebini! Hep aklında mıydı bu proje?

Önce burnunu ve gözyaşlarını siler misin lütfen? (Gülüyor) Son 5 - 6 aydır yakın çevremde bu albümdeki şarkıların fanatiklerine yaptığım dinletiler çoğalmaya başladı. “Madem her gün aynı şarkıları çalıp yoruluyorum, bari albümde toplayayım da insanlara dağıtıp kurtulayım” dedim! ‘Best of Aşk’ tembellik yapmak isteyişimden doğdu. Şaka bir yana, tabii ki ben de bu şarkıların ruhunu insanlara kendi ağzımdan aktarmak istiyordum.

Sayısız hit şarkının arasından albüme koyduklarını nasıl seçtin?

Ben seçmedim, onlar kendilerini seçtirdiler. Bu 11 şarkı “Beni koy” diye bağırıyordu. Demosunu yaptığım 25 - 30 şarkıdan en çok hangilerini dinliyorsam onları koydum. İnsanların beğenisiyle benim ruhumun birleşmesinden çıktı.

Albümdeki şarkıları çok değerli sanatçıların sesinden sevdik ama sahibinin sesi bir başka mı oluyor?

Sanatçı arka- daşlarımın hepsi şarkılarımı büyütüp değer kattı ve sonra sahibine teslim ettiler. Kelimelerin yazıldığı ruhtan, ilk söylendiği ağızdan çıkması; insanlara hikayeyi daha çok sorgulatıyor. Sen de ağladın, benim gerçekten yaşadığımı hissettiğin için, kendin gerçekten yaşadığın şeyleri düşündün. Şarkıları sahibinin sesinden dinleyen kendini daha çok bırakıp hüzünleniyor.

 

Albümün kapanışındaki ‘Okyanus’ yeni bir şarkı...

Şarkıdaki “Senin deniz sandığın okyanus” sözünü gerçek hayatta kullandım. “Sevgimi her zaman gösteremiyorum ama seni tahmin ettiğinden fazla seviyorum” demek istedim. Okyanus o kadar sonsuz bir kavram ki, bir insanı böyle sevebilmek çok özel bir duygu.

Yeni imajını sevgilisi seçti

‘Biri Bana Gelsin’in klibi çok etkileyici ve duygusal. Fikir nereden çıktı?

Yapımcım Samsun Demir’in fikriydi. “Ayı ve pandanın aşkını anlatacağız” dediğinde espri sandım ama ciddiymiş! Klipte bir tek panda farklı olduğu için onu iteliyorlar, ayıyla pandanın aşk yaşamasını kabul etmiyorlar. Aşkın din, dil, ırk gibi kavramları buldozer gibi ezip geçeceğini anlatıyoruz. İnsanlara aşkın her türlü engeli yıkıp aşacağını göstermek istedik.

Çekimlerde ayı maskesinin içinde baştan sona mı, yoksa son sahnede mi sen vardın?

Bu çok merak ediliyor. Erken uyanamadığım için sabah 06.00 - 10.00 arası ben yoktum, o saatten sonra hep vardım. “Ben en erken 12’de ayı olabilirim” dedim!

Panda maskesinin içinde Ebru Şallı’nın olup olmadığı çok merak ediliyor ama açıklamadın hâlâ! Son sahnede öyle aşk dolu bakıyorsun ki, bu bana karşında Şallı olduğunu düşündürtüyor!

Sadece en sonda duyguyu yakalamak için öyle bir ricada bulundum, bunu sana açıklamış olayım, son bölümde Ebru’ya maskeyi taktık, seni de tebrik ediyorum, işte araştırmacı gazeteci Nazlı Mengi! (Gülüyor)

Albüm fotoğraflarında çok farklı bir Sinan Akçıl var. Seni seven kadının gözünden çekilmesinin etkisi var mı?

Normal zamanda Ebru’nun çektiği fotoğraflarımda inanılmaz farklılık görüyordum, hep çok güzel oluyordu. Model olmasının getirdiği farklı bir göz var. Kafasında beni görmek istediği kareleri uyguladı ve sonuç başarılı oldu. Tek şartı saçımı uzatmamdı.

Sesimi beğenmeyenleri araştırıyorum!’

Bir yanda sesini eleştirenler var, diğer yanda şarkıların dinlenme rekorları kırıyor!

En son ‘Tabi Tabi’ 45 milyon izlendi, erkeklerde You Tube birincisi oldum. Herhalde eleştirenler bu 45 milyon kişinin içinde değil, geriye bir 25 milyon kişi kalıyor, onları da tek tek araştırıyorum!

78 bin  kişilik konser

14 Şubat’ta ‘Best of Aşk’ın ilk konserini verdin, AVM’ye tam 78 bin 200 kişi giriş yapmış...

Buruk bir gündü ama melek Özgecan’ın fotoğrafı önünde onu andık ve şarkılarımı ruhuna yolladık. Ebru’nun yanımda olması benim için önemliydi, motivasyon sağladı. Halkın sevgisinin doz artışını görmek beni çok mutlu ediyor.

‘Bana ‘Hugh Grant’ diyorlar!’

Başlarda aşkınız çok eleştirildi. Kırıldın mı?

Çıkan haberlere kırılsam şu anda kırık döküktüm! Olumsuz haberlere de saygı duyuyorum, kafama takmamayı öğrendim. Şimdi her şey pozitife döndü, büyük ilgi ve sevgi var.

Benim için en önemlisi hayranlarımın ilişkimin arkasında durması oldu.

Romantik filmlerdeki gibi bir aşk masalı görüyorum size bakınca. Sen sizi nasıl anlatırsın?

Bu ilişkiyle beraber bana Hugh Grant muamelesi yapılmaya başlandı, hoşuma gidiyor. Sevdiklerime sevgimi göstermek, onları mutlu etmek için çabalarım. Romantizm bana ve şarkılarıma yakışıyor. Ama diğer taraftaki asi, yaramaz, sürprizli halim de duruyor. İkisi bir arada olunca güzel.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsinan akcıl  ebru sallı  okyanus