UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! İSTANBUL'DA 1 MAYIS HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR! GÖZALTINA ALINANLAR VE SICAK AÇIKLAMALAR VAR! İŞTE TÜM DETAYLAR!..

FLAŞ! İSTANBUL'DA 1 MAYIS HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR! GÖZALTINA ALINANLAR VE SICAK AÇIKLAMALAR VAR! İŞTE TÜM DETAYLAR!..

FLAŞ! İSTANBUL'DA 1 MAYIS HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR! GÖZALTINA ALINANLAR VE SICAK AÇIKLAMALAR VAR! İŞTE TÜM DETAYLAR!..

Beşiktaş ve Okmeydanı'nda 4'ü liseli 9 kişi gözaltına alındı. Beşiktaş'ta bir üniversitelinin gözaltına alınmasına ise DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi engel oldu.

1 Mayıs İşçi Bayramı için kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresi ile Beşiktaş'ta çok sayıda çevik kuvvet polisi görev yerlerini aldı.İstanbul'da 20 bin polis ve 62 TOMA görevlendirdi.

Sabah erken saatlerde İstanbul Beşiktaş'ta polis bir öğrenciyi gözaltına aldı. Az önce de yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak göz atına alındı.

OKMEYDANI'NDA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, öğrenciye sarılarak engel olmaya çalıştı. Çelebi ile polis arasındaki görüşmeden sonra gözaltına alınan öğrenci serbest bırakıldı.

Okmeydanı'nda polisin durumlarından şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantalarından gaz maskesi, misket çıkan kişiler yakalanarak göz altına alındı.

Okmeydanı, Anadolu Parkı'nda saat 09.00 sıralarında polisin durumlarında şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak göz atına alındı. Göz altına alınan bir kişinin polis tarafından plastik kelepçe takılması dikkat çekti. Göz altına alınan kişiler polis aracına alındı.

SENDİKALAR BEŞİKTAŞ'TA

DİSK Başkanı Kani Beko ve  KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan bir grup, Beşiktaş Meydanı'na geldi. Grubu aralarında CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de olduğu az sayıdaki kişi alkışlarla karşıladı. Kani Beko burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Kani Beko, "Dün DİSK, KESK, TTB, TMMOB temsilcileri olarak İstanbul Valisi'ne Başbakanın dün yaptığı açıklamaları kendilerine hatırlatarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dünyada olduğu gibi İstanbul Taksim Meydanı'nda el ele, omuz omuza, kardeşçe kutlamak istediğimiz söyledik" dedi.

Beko, "Dilerim türkülerle, şarkılarla Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlarız" diye konuştu.

Milliyet/DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLER1 mayıs  bayram  taksim  işçi  çalışan