UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! İSRAİL'E BÜYÜK DARBE! İSRAİL'İN ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASI GÜNDEMDE!..

FLAŞ! İSRAİL'E BÜYÜK DARBE! İSRAİL'İN ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASI GÜNDEMDE!..

FLAŞ! İSRAİL'E BÜYÜK DARBE! İSRAİL'İN ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASI GÜNDEMDE!..

Filistin Futbol Federasyonu'nun (PFA), FIFA'ya, İsrail Futbol Federasyonu'nun (IFA) üyeliğinin askıya alınması için yaptığı başvuru kabul edildi.

PFA'nın bu yöndeki başvurusu, 29 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek 65. FIFA Kongresi'nin gündemine alındı.

FIFA, 65. kongresinin gündemini, internet sitesinden paylaştı. Mevcut FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve Portekizli eski futbolcu Luis Figo'nun başkanlık için yarışacağı kongredeki göndemin 15. maddesi, "PFA'nın, IFA'nın üyeliğinin askıya alınması teklifinin görüşülmesi"ne ayrıldı.

Teklifin yürürlüğe konması için FIFA üyesi 209 federasyondan 4'te 3'ünün onayı gerekiyor.

Batı Şeria ile Gazze arasındaki geçişlerde İsrail'in katı güvenlik kontrolüne tabi tutuldukları, çoğunlukla da engellendikleri şikayetiyle FIFA'dan, IFA'ya yaptırımda bulunmasını isteyen PFA, "iki federasyon arasındaki kişi (futbolcu, teknik direktör, hakem) ve malların, Filistin'e giriş-çıkışı ile dolaşımının kolaylaştırılmasını" istemişti.

Blatter'in, Filistin ile İsrail Futbol Federasyonları arasında sağlıklı bir diyalog kurulması amacıyla 23 Eylül 2013'te ilk adımı atarak iki federasyonun başkanlarının yanı sıra Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Asya Futbol Konfederasyonu'ndan (AFC) temsilcilerin de katıldığı görüşmeleri başlatma girişimlerine rağmen henüz bir sonuç alınamadı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERisrail  fifa