UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UEFA ŞOKU! BEŞİKTAŞ, TRABZONSPOR VE 3 KULÜP DAHA TEHLİKE ALTINDA!..

UEFA ŞOKU! BEŞİKTAŞ, TRABZONSPOR VE 3 KULÜP DAHA TEHLİKE ALTINDA!..

UEFA ŞOKU! BEŞİKTAŞ, TRABZONSPOR VE 3 KULÜP DAHA TEHLİKE ALTINDA!..

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in isim vermeden 'UEFA lisansları tehlikede' dediği üç kulübün Beşiktaş, Gaziantepspor ve Mersin İdman Yurdu olduğu iddia edildi. Bu kulüplerin yanı sıra, Trabzonspor ve Başakşehirspor da çeşitli gerekçelerle UEFA kıskacı altında bulunuyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in, "3 Temmuz sürecinden daha tehlikeli bir süreç bizi bekliyor. O da mali kriterler. Bazı kulüplerimizin UEFA lisansı tehlikede. UEFA çarşamba günü kararını verecek" açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Başkan Demirören'in işaret ettiği UEFA lisansı alamayacak ve tehlikede olan kulüplerin Beşiktaş, Gaziantep ve Mersin İdman Yurdu olduğu ortaya çıktı...

Son yıllardaki mali sıkıntılar nedeniyle 2015-2016 UEFA Kulüp Lisansı konusunda gözaltına alınan ve bu nedenle UEFA Kulüp lisans kontrol komitesi tarafından "yerinde inceleme yapılmasına" karar verilen ardından UEFA ile yapılandırma anlaşması imzalayan Beşiktaş'ın çarşamba gününe kadar eksiklerini gidermesi gerektiği belirtildi.

Beşiktaş'ın UEFA'nın istediği bu belgeyi gönderememesi halinde yeni sezonda Avrupa kupalarına alınmama tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı öğrenildi.

RUBİN KAZAN'A YAPILAN GEÇ ÖDEME!

Mali sıkıntılar nedeniyle UEFA tarafından yerinde incelenmesine karar verilen ve ardından UEFA ile taahütlü - yapılandırma anlaşması imzalayarak "oh" çeken Beşiktaş'ın henüz 2015-2016 UEFA kulüp lisansı konusunda tehlikeyi atlamadığı ifade edildi.

Siyah-beyazlıların Gökhan Töre'den dolayı Rubin Kazan kulübüne olan ve 31 Mart 2015 tarihinden önce ödemesi gereken yaklaşık 900 bin euroluk bonservis bedelini (taksidini) 31 Mart 2015 tarihinden sonra ödediği ve bu nedenle UEFA lisansı konusunda sıkıntıda olduğu iddia edildi.

MERSİN İDMANYURDU'NUN UEFA LİSANSI DA TEHLİKEDE

UEFA Kulüp Lisans Kontrol Komitesinin Beşiktaş kulübünden 13 Mayıs 2015 tarihine kadar tespit ettiği bu eksik evrakları tamamlamasını istediği belirtildi. Beşiktaş yönetimi UEFA lisansı konusunda tespit edilen eksikliği giderme konusunda yoğun çaba harcarken, Süper Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'nun da UEFA lisansının tehlikede olduğu ortaya çıktı.

GAZİANTEPSPOR ZAMANINDA BAŞVURMADI

Transfer ödemeleri nedeniyle FIFA tarafından iki dönem transfer yasağına çarptırılan ve Avrupa kupalarına katılma ihtimali bulunan Mersin İdman Yurdu'nun UEFA kulüp lisans kriterleri konusundaki eksiklerini giderememesi halinde lisans alamayacağı ifade edildi. Bu iki kulübün UEFA kulüp lisansının tehlikede olmasına karşılık yine durumu pek içacı olmayan Gaziantepspor'a ise zamanında başvuru yapmamaması nedeniyle 2015 - 2016 sezonu için UEFA kulüp lisansı verilmeyeceği ortaya çıktı.

TRABZONSPOR'DA TOLUNAY KAFKAS KRİZİ

Bu arada Galatasaray ve Beşiktaş gibi mali kriterler konusunda UEFA ile yapılandırma anlaşması yapan Trabzonspor'un UEFA kulüp lisans süreci konusunda sürpriz bir kriz yaşadığı belirtildi. Bordo-mavililerin Tolunay Kafkas'a olan tazminat ödemesi konusunda UEFA'nın tespit ettiği eksikliğin giderilmesi konusunda (mahkeme kararı) yasal ve idari çalışmasını sürdürdüğü ve tehlikeden kurtulmaya çalıştığı ifade edildi.

Yaptığı sermaye artırımıyla derin bir oh çeken Trabzonspor'un UEFA'ya verdiği taahütler nedeniyle transfer döneminde denk bütçeden dolayı bazı önemli futbolcuları satarak elinden çıkartmak zorunda kalabileceği iddia edildi. Yine UEFA'nın gözaltında olan kulüplerden biri olan Bursaspor'un da UEFA lisansı konusunda sıkıntı yaşayabileceği öğrenildi.

Bu arada PTT Lig'den de bazı takımların UEFA lisansı almak için müraccatlarının olması dikkat çekti.

ULUSAL LİSANS HAFTAYA

Bu arada TFF Kulüp Lisans Müdürlüğünün, 2015-2016 Sezonu lisansları için, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'ndaki 'Sportif, Personel, Altyapı, Hukuki ve Mali Kriterler' kapsamında spor toto süper lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig kulüpleriyle ilgili incelemelerini tamamladığı ve ulusal lisans konusundaki kararında en geç bir iki hafta içinde verileceği açıklandı.

31 Mart 2015 tarihine kadar başvuruları alan ve Nisan ayı içinde incelemelerini yapan heyetin raporlarını kulüp lisans müdürlüğüne verdiği ve bazı önemli kulüplerin ulusal lisans konusunda ciddi tehlike altında olduğu belirtildi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu'nun 2015-2016 sezonu için UEFA kulüp lisansı almaya hak kazanan takımları iki gün içinde kamuoyuna duyuracağı bildirildi. Bu lisansı alamayan takımlar önümüzdeki yıl için Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmaları halinde Avrupa kupalarına gidemeyecekler.

BAŞAKŞEHİR DE TEHLİKEDE

Bu yıl gösterdiği başarılı performansla UEFA kupalarına katılma ihtimali yüksek olan İstanbul Başakşehir Spor Kulübü'nün bu hakkı elde etmesine karşılık 2011 şike sürecinden dolayı UEFA'nın radarına takılma tehlikesi var.

Başakşehir'in bu hakkı elde etmesine karşılık bu nedenle tıpkı Eskişehir ve Sivasspor gibi kupaya alınmama durumunun söz konusu olduğu ifade edildi.

Öte yandan Bursaspor'da FIFA tarafından aldığı ceza nedeniyle lig sonu sıralamasında UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmesine rağmen bir yıllık men cezası nedeniyle Avrupa kupalarına katılamayacak. Bu durumda yine bir alt sıradaki takım lisansı olması halinde bu takımların yerine Avrupa kupalarına gidecek.

(Sporx)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERuefa  beşiktaş  trabzonspor