UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! VE 50 YILLIK HASRET SON BULUYOR! YARIN O PROJE HİZMETE AÇILIYOR!..

FLAŞ! VE 50 YILLIK HASRET SON BULUYOR! YARIN O PROJE HİZMETE AÇILIYOR!..

FLAŞ! VE 50 YILLIK HASRET SON BULUYOR! YARIN O PROJE HİZMETE AÇILIYOR!..

Ordu-Giresun Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 22 Mayıs 2015 Cuma günü hizmete açılıyor.

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan ve bugüne kadar 36 milyon ton taş dökülerek deniz ortasında 7 kilometrelik dolgu tahkimatı yapılan 3 kilometrelik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 22 Mayıs 2015 Cuma günü hizmete açılıyor.

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır denizin taban zemininden üst yapısına kadar büyük bir mühendislik çalışması sergilenen Ordu-Giresun Havaalimanı'nda tüm çalışmalar tamamlandı. Havalimanının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar, Ordu ve Giresun’dan on binlerce kişinin katılması bekleniyor.

50 YILLIK BEKLEYİŞ

İlk olarak 1964 yılında gündeme gelen havaalanı, bu dönemde Bayındırlık Bakanlığı yapan ve Ordulu olan Arif Hikmet Onat, 10 Mart 1964 tarihli yerel Zaman gazetesine, "Ordu'da havaalanı yapımına çok yakında başlanacaktır" açıklamasını yaptı. Gazete bu haberi kamuoyuna, "Ordu'muz havaalanına kavuşuyor" manşetiyle duyurdu. Ancak bu haber gazete manşeti olmasıyla kaldı ve yıllarca bir daha gündeme gelmedi.

20 Eylül 1970 tarihli gazetelerde ise zamanın Başbakanı Süleyman Demirel'in açıklaması yer aldı. Ordu'yu ziyaret eden ve belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Demirel, "Ordu'ya havaalanı ve rafineri yapacağız" sözünü verdi ancak bu söz unutuldu.

Tarihler 14 Ağustos 1975'i gösterirken Ordu'ya gelen zamanın Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e şehir protokolü 'havaalanı raporu' sundu. Korutürk'ün raporu değerlendirip değerlendirmediği ise belirlenemedi.

12 Şubat 1978 tarihli yerel gazetelerdeki habere göre, Ordu Havaalanı'nın yapımına kaynak yetersizliği sebebiyle en erken 1982 yılında başlanabileceği açıklandı.

1990 yılı Mart ayında çıkan gazetelerde zamanın ANAP milletvekili merhum Nabi Poyraz'ın açıklaması yer aldı: "Havaalanı için yer arayışındayız."

1992 yılı Mart ayında Ordu'yu ziyaret eden zamanın Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu, Ordu'nun havaalanı için uygun olmadığını, Fatsa-Ünye arasında yer aradıklarını dile getirdi.

1993 yılı Mart ayında yayınlanan gazetelerde Ordu'ya havaalanı yapılmayacağının kesinlik kazandığı, onun yerine Samsun-Çarşamba'ya havaalanı yapılacağının açıklandığı vurgulandı.

1997 yılı Aralık ayında zamanın Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Ordululara müjde verdi: "Havaalanı için dış kredi bulundu."

Yine bu dönemde dönemin Ordu Valisi Mustafa Malay, havaalanı yapımı için Ordu ve Giresun illerinde bir kampanya başlattı. Toplanan paralarla kurulan vakıf kanalıyla ihale yapılıp Gülyalı’da temeli atıldı. Ancak 200 metrelik mendirek inşaatının ardından para bitince konu bir daha gündeme gelmedi.

BAŞBAKANIN SÖZ VERMESİ YETTİ

2010 yılına kadar sessizliğin hakim olduğu sırada dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı M. Hilmi Güler, 1 Eylül 2010 tarihinde Ordu Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında havaalanı projesini kamuoyuna tanıttı ve yapılacağını açıklayarak Ordu ve Giresunluların yüreğine su serpti. Ardından 22 Ağustos 2010 tarihinde Ordu'da bir iftar programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordululara 2011 yılı için havaalanı sözünü 'samimiyetle' verdi. 2011 yılı Ocak ayında havaalanının yatırım programına alındığı ve ihale aşamasında kullanılmak üzere 21 milyon lira ödenek ayrıldığı açıklandı. Başbakan Erdoğan, 13 Şubat 2011'de katıldığı Ordulular Sevgi Şöleni'nde yaptığı konuşmasında bunu teyit ederek, "Kim ne derse desin, kim hangi dedikoduyu üretirse üretsin. Ordu-Giresun Havalimanı'nı en kısa zamanda Ordu ve Giresun'a kazandıracağız. Bu ülke yalan ve iftira siyasetinden çok çekti. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim ağzımızdan söz bir kere çıkar" açıklamasını yaptı.

50 YILLIK HAYALDİ, GERÇEK OLDU

Aynı yılın 22 Temmuz 2011 tarihinde Ordu-Giresun Havaalanı'nın temeli atıldı. Ordu ve Giresunlular, adeta 3.5 yıldır havaalanı ile yatıp kalkıyor. Söz verildiği 1964 yılından bugüne kadar aradan geçen 50 yılda 8 Cumhurbaşkanı, 25 Başbakan, 41 Ulaştırma, 34 Bayındırlık Bakanı eskiten Ordu-Giresun Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu sayesinde hizmete giriyor.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEROrdu  Giresun  Havalimanı  Recep Tayyip Erdoğan