UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SANDIK BAŞINDA ŞOK KAVGA! AKILALMAZ OLAYLARDA ÖLÜ VE BİRÇOK YARALI DA MEVCUT! DETAYLAR BU HABERDE!..

SANDIK BAŞINDA ŞOK KAVGA! AKILALMAZ OLAYLARDA ÖLÜ VE BİRÇOK YARALI DA MEVCUT! DETAYLAR BU HABERDE!..

SANDIK BAŞINDA ŞOK KAVGA! AKILALMAZ OLAYLARDA ÖLÜ VE BİRÇOK YARALI DA MEVCUT! DETAYLAR BU HABERDE!..

Şanlıurfa'da çıkan olaylarda biri ağır 28 kişi yaralanırken kavga sırasında kalp krizi geçiren bir kişi de öldü. İki sandık başkanı dövülerek hastanelik edildi, bir sandık görevlisi ise bıçaklandı.

Sabah'tan Mehmet Yıldırım ve Tahir Aşkın Kısacık'ın haberine göre Şanlıurfa'da, Eyyübiye'ye bağlı Uğurlu ve Yeniköy mahallelerinde, oy kullanılan okulları dolaşan HDP'lilerle, diğer partililer arasında tartışma çıktı. Sandık müşahitlerinin de karıştığı ve kısa sürede büyüyen tartışmalar taş, sopa, bıçak ve tüfeklerin kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgaya müdahale eden jandarma yetersiz kalınca bölgeye takviye ekip gönderildi. Kavgada yaralanan 15 kişi ambulanslar ve özel otomobillerle hastaneye kaldırıldı.

AÇIK OY KAVGASI

Siverek ilçesine bağlı Dağyanı mahallesinde sandık başında çıkan kavga sırasında kalp krizi geçiren Hüseyin Beşdağ, öldü. Yücelen mahallesinde ise oy kullanmaya giden Ökten ailesinden CHP taraftarı bir grup, açık oy kullanmak istedi. Aynı aileden olan HDP taraftarı akrabaları ise buna karşı çıkınca tartışma başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce taraflar bıçak ve sopalarla birbirine girdi. Jandarmanın müdahalesiyle sona eren kavgada yaralanan 6 kişi ambulanslara hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Ali Ökten ise ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Siverek'te Mehmetçik İlkokulu'nda çıkan başka bir kavgada da 10 kişi yaralandı.

ÖLDÜRESİYE DAYAK

Haliliye ilçesine bağlı Bakımlı mahallesindeki olayda ise okula gelen bir grup, tarlada çalıştığı için gelemeyen akrabaları adına oy kullanmaya kalkıştı. Sandık Kurulu Başkanı Hasan Cort itiraz etti. Cort'u öldüresiye döven saldırganlar, kaçtı. Burnu kırılan Cort, hastaneye kaldırıldı. Erzurum Yakutiye'de oy kullanmaya gelen kadın, kabine 20 yaşındaki oğluyla girmek istedi. Sandık Başkanı Ömer Kazıyan, duruma itiraz edince tartışma çıktı. Kazıyan'ı yumruklayan aile üyeleri gözaltına alınırken, yaralanan başkan hastaneye kaldırıldı. Çankırı'daki Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde, HDP'li bir üniversite öğrencisi, tartıştığı AK Partili sandık görevlisini bıçakladı. Ağır yaralanan görevli hastaneye kaldırılırken, saldırgan gözaltına alındı.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Gaziantep'te seçim listesine sonradan eklendiği iddia edilen 6 kişinin oy kullanacağı söylentileri çıktı. MHP'liler, gösterilen adreste oturmadıklarını öne sürdükleri 6 kişinin oy kullanmasına engel olmaya kalkışınca, AK Partililer de itiraz etti. Tartışma kavgaya dönüştü. Polis, iki gruba, okul koridorunda biber gazıyla müdahale etti.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞanlıurfa  seçim