UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİRÇOK FESTİVALDEN ÖDÜL ALAN 'GÜLLERİN SAVAŞI'NIN GÜLRU'SU DAMLA SÖNMEZ, BİLİNMEYENLERİ ANLATTI!..

BİRÇOK FESTİVALDEN ÖDÜL ALAN 'GÜLLERİN SAVAŞI'NIN GÜLRU'SU DAMLA SÖNMEZ, BİLİNMEYENLERİ ANLATTI!..

BİRÇOK FESTİVALDEN ÖDÜL ALAN 'GÜLLERİN SAVAŞI'NIN GÜLRU'SU DAMLA SÖNMEZ, BİLİNMEYENLERİ ANLATTI!..

Sinemada Altın Portakal, Altın Koza, Sadri Alışık ve Uçan Süpürge Genç Cadı ödüllerine sahip olan Güllerin Savaşı’nın Gülru’su Damla Sönmez, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı.

Deniz Seviyesi’ filmindeki rolüyle Milano Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” seçilen Sönmez, bilinmeyenlerini anlattı.

*Uluslararası alanda çok önemli bir ödül kazandınız… İlk duyduğunuzda ne hissettiniz?

Çok mutlu oldum, gurur duydum. Deniz Seviyesi, Milano Film Festivali'nde, En İyi Kadın Oyuncu ödülü ile birlikte yönetmenlerimiz Esra Saydam ve Nisan Dağ'a da En İyi Yönetmen ödülü getirdi. Siz bir iş yapıyorsunuz, kilometrelerce ötede aynı dili bile konuşmadığınız insanlar o işi sevip, o dertle dertleniyorlar. Ödülden çok bu birleştirici güç heyecanlandırıyor beni.

*İlk kiminle paylaştınız?

İlk ailemi aradım.

*Deniz Seviyesi’nden teklif geldiğinde kabul etmenizdeki etken ne oldu?

Hikayeyi ve senaryoyu çok sevdim. Filmdeki Damla'yı daha senaryoyu ilk okuduğumda tanıyor gibi hissettim kendimi. Bir de hayattaki yarım kalmış hikayeler beni çok etkiliyor. Yarım kalan hikayeler  hayatın size söylemek istedikleri sanki…Film de yarım kalmış bir hikayeyi sonlandırarak/tamamlayarak büyümeye çalışan bir kadının hikayesi.

*Aklınıza geliyor muydu size bu kadar ödül kazandıracağı?

Ödüller birilerinin size "yaptığınız işi çok sevdik" demesi. Tabii ki çok mutlu ediyor, manevi katkısı çok büyük. Ama süreçte bu film ödüllü olur ya da olmaz diye düşünmüyorsunuz. Zaten bunu düşünerek seçim yaparsanız, filmi çekerken bunu düşünürseniz, yaratıma harcayacağınız enerjiyi endişeye harcamış olursunuz.

BUGÜN

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdamla sönmez  ödül