UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ MANKEN ŞEBNEN SCHAEFER AVUKATINA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR!..

ÜNLÜ MANKEN ŞEBNEN SCHAEFER AVUKATINA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR!..

ÜNLÜ MANKEN ŞEBNEN SCHAEFER AVUKATINA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR!..

Ünlü manken Şebnem Schaefer, eski avukatından şikayetçi oldu. Schaefer, aralarında Özcan Deniz ile olan tazminat davasının da bulunduğu çok sayıda davayı bu nedenle kaybettiğini ileri sürüyor.

 Schaefer, ilk duruşmada "İşlerim iyi giderken avukatım İbrahim Fırat yüzünden Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldım. Hem maddi, hem manevi hak kaybına uğradım" dedi. Hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açılan avukat İbrahim Fırat'ın 1 yıl 3 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapsi isteniyor.

"DURUŞMALARA GİRMEDİĞİNDEN KAYBETTİK"

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, şikayetçi Şebnem Schaefer katıldı. Sanık avukat İbrahim Fırat ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada söz verilen Şebnem Schaefer, "Sanık benim avukatımdı. Kendisine vekaletname vererek manevi tazminat davaları açmasını istedim. Armağan Çağlayan'ın Star TV'deki konuşması nedeniyle tazminat davası açmasını istedim, ancak açmamış.

Sanık avukatın kendisi izin vermediği halde bir televizyon programında hakkında açıklamalarda bulunduğunu da söyleyen Schaefer şöyle ifade verdi: "Özcan Deniz ile ilgili açılan davayı takip etmemesi hususunda sanki talimat vermişim gibi benim adıma imza atmış. Ben böyle bir şey yazmadım. Benim ve annemin adına isim hakkı ve şirket açması için 7 bin TL para verdik.

Bunları yapmamış. 'Bunları geri isterseniz biz de sizden 18 bin TL para talep ederiz.Yoksa haciz göndeririz' diyerek tehdit etti. İşlerim iyi giderken İbrahim Fırat yüzünden Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldım. Hem maddi, hem manevi hak kaybına uğradım. Şikayetçiyim."

PROGRAM CD'Sİ BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK

Şebnem Schaefer'in avukatı Mehmet Demir de, müvekkilinin düşen davalar nedeniyle prestij kaybına uğradığını söyledi. Sanık İbrahim Fırat'ın avukatı Yaşar Ağsu ise müvekkilinin Şişli 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davaya trafik yoğunluğu nedeniyle yetişemediğini, dosyanın karara çıktığını görünce, temyiz talebinde bulunarak Yargıtayca dosyanın bozulduğunu belirterek müvekkilinin görevini kötüye kullanmadığını söyledi. Mahkeme, söz konusu televizyon programının CD kaydının bilirkişiye verilerek çözümünün yapılmasının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşebnem schaefer  özcan deniz