UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN TEMMUZ'DA ENFLASYON FARKI ALACAĞI KESİNLEŞTİ!..

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN TEMMUZ'DA ENFLASYON FARKI ALACAĞI KESİNLEŞTİ!..

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN TEMMUZ'DA ENFLASYON FARKI ALACAĞI KESİNLEŞTİ!..

Yaklaşık 4.4 milyon kişi farkın ne olacağını, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise enflasyon zammını bekliyor.

Milyonlarca emekli ve memurun Temmuz zammı için geri sayım başladı. İlk 5 aylık enflasyon verileri, bu zammın ipuçlarını veriyor. Ocak-Mayıs enflasyonunun yüzde 5.30 çıkmasıyla, 2.5 milyonu memur, 1.9 milyonu memur emeklisi olmak üzere toplam 4.4 milyon kişinin enflasyon farkı alacağı kesinleşti. Böylece memurlar ve memur emeklileri Temmuz'da hem yüzde 3'lük toplu sözleşme zammı hem de enflasyon farkı alabilecek. Ancak farkın ne kadar olacağı, Haziran enflasyonun belli olmasıyla ortaya çıkacak.

SEYYANEN DE VAR

Haziran enflasyonu, memurlar ve memur emeklilerinin yanı sıra, 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi için de büyük önem taşıyor. Çünkü SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar olacak. Ocak-Haziran enflasyonu ne çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zammı yüzde 5.30 olarak görünüyor. Haziran ayı enflasyonuna göre zam oranı azalacak ya da artacak.

% 5 GARANTİ

Haziran enflasyonu, memurlar ve memur emeklilerinin yanı sıra, 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi için de büyük önem taşıyor. Çünkü SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar olacak. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 5.30 olarak görünüyor. Haziran enflasyonu zammı belli edecek.

TAKVİM

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERenflasyon  emekli  zam