UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAYRAMIN KAZANANI ONLAR OLDU!.. BAYRAM GELDİ, O SEKTÖR CANLANDI!..

BAYRAMIN KAZANANI ONLAR OLDU!.. BAYRAM GELDİ, O SEKTÖR CANLANDI!..

BAYRAMIN KAZANANI ONLAR OLDU!.. BAYRAM GELDİ, O SEKTÖR CANLANDI!..

Bayramın kazananı yine ulaşım sektörü olacak. Otobüslerde yer yok, ek seferler geliyor. Hızlı tren biletleri çıktığı gibi tükeniyor. Uçaklardaki fiyatlar tavana oturdu. 

Bayramda yolculuk telaşı bu yıl da erken başladı. 16 Temmuz Perşembe arefe günüyle başlayacak bayram tatili hafta sonuna denk gelse de tüm hafta boyunca tatile çıkacaklarla birlikte 10 Temmuz itibariyle yolcu biletleri bulmak neredeyse imkansız oldu. Bayramda doluluk oranlarının yolculara ‘yüksek fiyat’ getirmeyeceği belirtilse de özellikle yolcu otobüsleri ile uçak seferlerinde fiyatlar belli tarihlerde artmaya başladı.

‘Aslında indirim yok’

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, otobüs yolculuklarında yüksek doluluk oranlarının 10 Temmuz’dan başladığını söyledi. Bayram haftasında ise biletlerin büyük kısmının tükendiğini kaydeden Erdoğan, “Tükenen otobüs biletlerinin güzergahları ağırlıklı olarak tatil yörelerine” dedi. Bayram boyunca 7 milyon yolcuya hizmet vereceklerini tahmin ettiklerini anlatan Erdoğan, 2 bin ek seferin harekete geçirileceğini dile getirdi.

Bilet fiyatlarına zam söylentilerinin doğru olmadığını belirten Erdoğan, “Bilet fiyatlarında değişiklik yok.  Firmaların yüzde 30’a varan oranlarda indirim yapma imkanı var ve bunu normal yani satışların daha az gittiği sezonlarda uyguluyorlar ancak bunu tatil sezonlarında uygulamıyorlar. Bu nedenle bilet fiyatlarına zam yapılmış gibi algılanıyor” diye konuştu.

YHT saniyede sattı!

TCDD İstanbul Gar Şefliğinin verdiği bilgiye göre, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında 15 gün önce satışa çıkarılan biletler, satışa sunuldukları saniyede tükeniyor. Günlük olarak Ankara’ya 5, Konya’ya 2 sefer yapan YHT’de iade ve seyahat değişikliği dışında boş bilet bulmak mümkün görünmüyor.

Denizde seferler artıyor

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), özellikle hızlı feribotta arefe ve bayram boyunca günlük 4 gidiş geliş ek seferle bayrama hazırlanıyor. Bunun dışındaki durumlar yolcu trafiğine göre belirlenecek. Arabalı vapurlar ise yüksek doluluk oranlarına ulaştı. 

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERulaşım