UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MERAKLA BEKLENEN EN ÇOK KAZANAN YAZARLAR LİSTESİ SONUNDA YAYINLANDI! TEPEDEKİ İSİM BU SENE DE DEĞİŞMEDİ!..

MERAKLA BEKLENEN EN ÇOK KAZANAN YAZARLAR LİSTESİ SONUNDA YAYINLANDI! TEPEDEKİ İSİM BU SENE DE DEĞİŞMEDİ!..

MERAKLA BEKLENEN EN ÇOK KAZANAN YAZARLAR LİSTESİ SONUNDA YAYINLANDI! TEPEDEKİ İSİM BU SENE DE DEĞİŞMEDİ!..

E. L. James'den George R. R. Martin'e, dünyanın en çok kazanan yazarları, toplamda 355 milyon dolarlık bir kazançla seneyi kapattı.

1. James Patterson - 89 milyon dolar

Âdeta bir fabrika gibi çalışan James Patterson her yıl “rakiplerine” fark atmayı başarıyor. Yılda ortalama 16 kitap yayımlayan yazarın geçen seneki kazancı 90 milyon dolardı.

2. John Green - 26 milyon dolar

Gençlik edebiyatı eserleriyle tanından Green, bu seneki kazancının büyük çoğunluğunu The Fault in Our Stars’a borçlu. Sadece ABD’de 3,5 milyondan fazla kopyası basılan roman sinemaya da uyarlandı.

3. Veronica Roth - 25 milyon dolar

26 yaşındaki Roth listenin en genç yazarı. Uyumsuz (Divergent) üçlemesiyle 2014-2015 yılları içerisinde 3,9 milyon dolar kazandı. Serinin ikinci kitabı Yandaş (Insurgent) beyazperdeye aktarıldı ve 295 milyon dolarlık hasılat yaptı. Üçüncü kitap Kuralzsız’ın yanı sıra üçlemenin koleksiyon kitabı Dört de geçtiğimiz günlerde Artemis Yayınları’nca Türkçeye aktarıldı.

4. Danielle Steel - 25 milyon dolar

Listenin gediklilerinden Danielle Steel’in 94 kitabı, 1973 senesinden beri rafların en çok okunanlar köşesinde.

5. Jeff Kinney - 23 milyon dolar

Türkçeye Saftirik Greg’in Günlüğü olarak aktarılan Diary of a Wimpy Kid’in yazarı Jeff Kinney listenin üst sıralarındaki yerini bu sene de koruyor. Ülke içindeki 1,5 milyonluk satış rakamının yanı sıra asıl kazancı 45 dile çevrilen serisinin yurtdışı baskılarından geliyor.

6. Janet Evanovich - 21 milyon dolar

Stephanie Plum serisinin yazarı Janet Evanovich, bu sene içinde serinin üç yeni kitabını daha yayımladı ve kazanmaya devam ediyor.

7. J. K. Rowling - 19 milyon dolar

J.K. Rowling yıllardır listeden düşmeyen isimlerin başında geliyor. Bu yıl yayımlanması Career of Evil pek çok kişinin okunacak kitap listesinin tepesinde yer alıyor.

8. Stephen King - 19 milyon dolar

Stephen King, kariyeri boyunca kazandığı 433 milyon dolarla Forbes listesinde her yıl üst basamaklarda yer alıyor.

9. Nora Roberts - 18 milyon dolar

Kariyeri boyunca 220'nin üzerinde romanda imzası var. Stephen King ve Danielle Steel gibi yeni yazdığı romanlardan değil telif gelirleri sayesinde üst sıralarda yer alıyor.

10. John Grisham - 14 milyon dolar

Halen suç romanlarıyla listeyi zorlayan yazarlar arasında. 1988'den bu yana her yıl yeni bir kitap yayımlayan yazarın Gray Mountain romanı 2014 yılında 620 bin kopyalık satış başarısına ulaştı.

11. Dan Brown - 13 milyon dolar

Geçtiğimiz yıl 28 milyon dolarla listenin ikinci sırasında yer alıyordu Brown. Yazar bu kaybını önümüzdeki sene yayımlanacak yeni romanıyla telafi etme hazırlığında.

12. Suzanne Collins - 13 milyon dolar

Açlık Oyunları (The Hunger Games) eskisi gibi satmasa da Collins’in gelirinin büyük bölümü film haklarından geliyor. Film 752 milyon dolarlık hasılat yaptı.

13. Gillian Flynn - 13 milyon dolar

Kayıp Kız’ın yazarı Flynn de sinemadan kazananlardan. Romanın sinema versiyonu 368 milyon dolarlık gişe yaptı.

14. Rick Riordan - 13 milyon dolar

Mitolojik serisi Percy Jackson'la 13 milyon dolar kazanan Riordan, fantastik edebiyat ve gençlik edebiyatının en çok satan isimleri arasında.

15. E. L. James - 12 milyon dolar

Gri’nin Elli Tonu üçlemesi ve ardından film uyarlamasıyla hatırı sayılır bir gelir elde eden James, geçtiğimiz ay yayımlanan Grey ile önümüzdeki yıla da damgasını vuracak gibi.

16. George R. R. Martin - 12 milyon dolar

Taht Oyunları’nın (Game of Thrones) yazarı hayli dertli ama iyi kazanıyor. Şu sıralar serinin yeni kitabı Kış Rüzgârları'na (The Winds of Winter) odaklanan yazar, diziyle ilgili hiçbir soruyu yanıtlamayacağını duyurdu geçtiğimiz günlerde.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERforbes  hasılat  yazar  james patterson