UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! TSK'DAN METİNA KAMPINA OPERASYON: ÜST DÜZEY PKK YÖNETİCİ ÖLDÜRÜLDÜ!..

FLAŞ! TSK'DAN METİNA KAMPINA OPERASYON: ÜST DÜZEY PKK YÖNETİCİ ÖLDÜRÜLDÜ!..

FLAŞ! TSK'DAN METİNA KAMPINA OPERASYON: ÜST DÜZEY PKK YÖNETİCİ ÖLDÜRÜLDÜ!..

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Şehit Piyade Er Ömer Kağan Kandemir adını verdiği bir operasyon düzenledi. Metina kampına düzenlenen operasyonda üst düzey bir PKK yöneticisi ile PJAK üyesi iki kadın terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü terör örgütü  PKK'ya yönelik Şehit Piyade Er Ömer Kağan Kandemir adını taşıyan operasyonda üst  düzey bir PKK'lı ile PJAK üyesi 2 kadın teröristi etkisiz hale getirdi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, PKK'ya yönelik, çok sayıda  F-16 ve F-4 savaş uçağı ile aralarında Metina Kampı'nın bulunduğu yurtdışındaki  belirlenen hedeflere operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda hedefler, yapılan istihbaratlar ve çok sayıda  doğrulamanın ardından tespit edildi.

 Koordinatları belirlenen ve sıfır hata ile yapılan operasyonlarda,  akıllı bombalar kullanıldı. Üst düzey bir PKK yöneticisi ile PJAK üyesi iki kadın  terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri yetkililer, TSK'nın operasyonlarında sivillerin kesinlikle  hedef alınmadığını vurgulayarak, buna yönelik iddiaların ise tamamen yalan ve PKK  terör örgütünün dezenformasyonu olduğunu bildirdi.

 Yetkililer, operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale  getirildiğini kaydetti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtsk  operasyon  pkk