UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZMANLARDAN DÖVME VE PİERCİNG TEHLİKESİNE KARŞI AÇIK UYARI YAPILDI!..

UZMANLARDAN DÖVME VE PİERCİNG TEHLİKESİNE KARŞI AÇIK UYARI YAPILDI!..

UZMANLARDAN DÖVME VE PİERCİNG TEHLİKESİNE KARŞI AÇIK UYARI YAPILDI!..

İsviçre Konfederasyonu, dövme ve piercing yaptıranları, halkını ve öncelikle gençlerini uyararak bunların insan sağlığı üzerinde ne gibi riskler taşıdığını açıklayıp, yaptırılmamalarını önerdi.

Dövme ve piercinge karşı “Cildinizi riske etmeyin“ isimli kampanya başlatan Konfederasyon, en önemli riskin temizlik ve hijyen olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada hijyen olmayan yerlerde bu işlerin yapıldığının altını çizilerek şu uyarılarda bulunuldu:

HEPATİT VE AIDS'E NEDEN OLUYOR

“Bu işlerin yaygın halde olmasına rağmen hiçte sağlıklı olmadığını tespit ettik. Her iki işlemde de deride yüzeysel yaralar açılmakta ve enfekte olabilmektedir ya da Hepatit ve AIDS gibi hastalıklar bulaşabilmektedir. Muhakkak bu dövme ve piercing yaptırmak isteyenlerin yaptırdıkları yerlerin belediye tarafından sağlık  denetiminden geçmiş olmaları ve bunun vesikalarla ispatlanması gerekiyor.

SAĞLIK BELGESİ OLMAYAN YERDE İŞLEM YAPTIRMAYIN

Bu sağlık belgelerini gösteremeyenlerin iş yerlerinde her hangi bir işlem yaptırmayın ayrıca kullanılan mürekkeplerin sağlığa zararlı olmadıkları hakkında bilgi alınması gerekiyor, gerçi bu zararlı olan mürekkepler yapılan denetlemeler  sayesinde yasaklanmış olup kullanan firmalar hakkında gerekli cezalar verilmiştir ve bu mürekkepler piyasadan toplanarak imha edilmiştir. Bu denetlemeleri  ve kampanyayı  Kanton Kimyagerler birliği ile Gümrük Genel Müdürlüğü birlikte yürütmektedirler” denildi.  Bazı çevreler yapılan bu kampanyanın çok yerinde olduğunu savunarak gençlerin bu heveste uzak tutulması gerektiğini ifade ettiler.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdövme  piercing  sağlık