UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AĞRI DOĞUBAYAZIT’TA TENDÜREK GEÇİDİ'NDE YOL KESEREK 5 TIRI ATEŞE VEREN TERÖRİSTLERLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI!..

AĞRI DOĞUBAYAZIT’TA TENDÜREK GEÇİDİ'NDE YOL KESEREK 5 TIRI ATEŞE VEREN TERÖRİSTLERLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI!..

AĞRI DOĞUBAYAZIT’TA TENDÜREK GEÇİDİ'NDE YOL KESEREK 5 TIRI ATEŞE VEREN TERÖRİSTLERLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI!..

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda araçları yakan PKK'lı teröristler, çatışma sırasında 1 jandarma uzman onbaşı şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Tendürek Dağı'nda helikopter destekli operasyon başlatıldı.

PKK'lı teröristler, Doğubayazıt - Çaldıran karayoluna bugün saat 11.30'da Çetenli Köyü Sonkaya mevkiinde kesti ve araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybederken, 3 İranlı da yaralandı. Yaralı İranlılar Doğubayazıt'ta hastaneye kaldırıldı.

Ardından olay yerine gelen Patnos Komando Alayı'na bağlı time teröristler uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit oldu. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı.

Doğubayazıt- Çaldıran karayolu ulaşıma kapandığı için her iki yönde de araç kuyrukları oluştu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir jandarma uzman onbaşının teröristlerce şehit edildiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

 Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün saat 09.20'de Doğubayazıt'ta, Harabekordon Tepe mevkisinde yol emniyet görevinde bulunan jandarma komando timine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce açılan ateş sonucu bir jandarma uzman onbaşının şehit olduğu kaydedildi.

 Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERağrı  pkk  doğu beyazıd  pkk  çatışma