UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİLLİ MAÇTA ŞEHİTLERİMİZE BÜYÜK SAYGISIZLIK!..

MİLLİ MAÇTA ŞEHİTLERİMİZE BÜYÜK SAYGISIZLIK!..

MİLLİ MAÇTA ŞEHİTLERİMİZE BÜYÜK SAYGISIZLIK!..

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın, ev sahibi Almanya'yı 80-75 yendiği maç öncesi yaşanan olay tepki çekti. FIBA'nın saygı duruşu talebini reddettiği Türkiye'nin, olumsuz yanıta rağmen kendi yaptığı saygı duruşu sırasında müzik çalındı.

EuroBasket 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda Almanya'yı 80-75 yendiğimiz mücadele öncesi büyük bir skandal yaşandı.

12 Dev Adam, son günlerde Türkiye ’de yaşanan terör olayları nedeniyle formalarına siyah bant takarak Almanya maçına çıktı. Teknik heyet de yakalarına siyah kurdele taktı. FIBA tarafından 'saygı duruşu' talebi kabul edilmese de Milli Takım, maç öncesi şehitler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun başlamasından kısa bir süre sonra ise salon yetkilileri müziğin sesini açtı. karşılaşmayı izleyen çok sayıda Türk seyirci, bu saygısızlığa büyük tepki gösterdi. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Türkiye sizinle gurur duyuyor” tezahüratı yapan taraftarlara, milli oyuncular alkışlarla karşılık verdi.

 ATAMAN’DAN TEPKİ: ÇOK SİNİRLENDİM

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Ataman, saygı duruşu sırasında müziğin açılmasına sert tepki gösterdi. Tecrübeli antrenör, "Bizim açımızdan çok duygusal bir maçtı. İspanya maçından sonra aldığımız haber , bugüntoplantıdayken yine şehit haberleri. Bizi çok derinden yaraladı. Yapabileceğimiz tek şey Türk’ün gücünü göstermekti. Maçtan önce saygı duruşu olması konusunda FIBA ile konuştuk ama ikna edemedik. FIBA kabul etmese de saygı duruşunda bulunduk. Saygı duruşunda bulunduğumuz sırada salonda müziğin sesinin açılması beni çok sinirlendirdi" ifadelerini kullandı.

RADİKAL

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtürkiye  almanya  basket  fiba  avrupa  şampiyona