UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BOZCAADA'DA FESTİVAL HAVASI! 'BOZCAADA YEREL LEZZETLER FESTİVALİ' BAŞLADI!..

BOZCAADA'DA FESTİVAL HAVASI! 'BOZCAADA YEREL LEZZETLER FESTİVALİ' BAŞLADI!..

BOZCAADA'DA FESTİVAL HAVASI! 'BOZCAADA YEREL LEZZETLER FESTİVALİ' BAŞLADI!..

Yaz boyunca farklı etkinliklerle adından söz ettiren Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada’da, bu defa da “Bozcaada Yerel Lezzetler Festivali” düzenleniyor.

Bozcaada Turizm İşletmeciler Derneği’nin (BOZTİD) katkılarıyla bu yıl altıncısı düzenlenen festivalde, Adalı hanımlar kendi mutfaklarında hazırladıkları geleneksel yemekleri lezzet severlerle buluşturuyor. Mavi bayraklı denizi, birbirinden güzel kumsallarıyla tatilcilerin vazgeçilmez lokasyonu olan Bozcaada, yerel mutfak kültürünün zenginliğiyle de dikkat çekiyor. Bozcaada, bu yıl da Rum-Türk kültürünün birbirine karıştığı lezzet mirasına sahip çıkarak, "Bozcaada Yerel Lezzet Festivali"ni düzenliyor.

YOK YOK…

Festivalde adalı hanımların ellerinden çıkan; tavşan yahni, sahan mantı, etli yaprak sarma, patlıcanlı börek, döşeme, ada baklavası, mafiş gibi birbirinden güzel lezzetler ada ziyaretçilerine lezzet şöleni yaşatacak. Bozcaada ile özdeşleşmiş reçeller ve kurabiyeler de damakları tatlandıracak. Festival konukları arasında Türkiye’nin gastronomi anlamında önde gelen kişileri de yer alarak, sohbetleriyle festivali zenginleştirecek. Bozcaada, lezzet festivalinde yerel tatların keyfini çıkarmak ve adada büyülü zamanlarını yaşamak isteyen tatilcileri bu hafta sonu adaya davet ediyor.

Akşam

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13