UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAC'DAKİ FACİADAN SON DURUM! 'DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE 18 TÜRK HACI ADAYI KAYIP!..

HAC'DAKİ FACİADAN SON DURUM! 'DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE 18 TÜRK HACI ADAYI KAYIP!..

HAC'DAKİ FACİADAN SON DURUM! 'DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE 18 TÜRK HACI ADAYI KAYIP!..

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hacdaki faciayla ilgili 717 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek 18 Türk'ten haber alınamadığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hacdaki faciayla ilgili, “Diyanet İşleri Başkanlığı şemsiyesi altında gelen herhangi bir hacı adayımız o saatlerde orada olmamıştır. Ancak iki seyahat acentemizin hacılarından bazıları orada olmuştur. Bunlardan haber alamadığımız 18 hacımız var. İnşallah herhangi birisinin vefat etmemesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Mehmet Görmez'in açıklamalarından satır başları;

-Biz Diyanet olarak 20 yıldır aldığımız kararlarla, Hac ibaetinin güvenliği açısından, Hac ibadetinin münasibi olarak görülen Müzdelifede gecelemek ile, Mina'da gecelemek hususunda sahabilerin amellerine göre çok kısa süre içerisinde Arafat'tan Müzdelife'ye oradan da Mina'ya aktarımı yapılmaktadır. Böyle olduğu için bu saatler içerisinde o bölgede bulunan herhangi bir hacımız olmamıştır. Diyanet olarak bunu yasakladık.

Bu yasağa rağmen 18 Türk hacıya ulaşamadık.

-Orada ciddi bir yönetim sorunu var

-Şeytan taşlama bölümünde çok büyük genişlemeler yapılmıştır. Ancak buna rağmen bu izdihamın nasıl meydan geldiğini ben şahsen anlamakta zorluk çekiyorum.

-Herşeyden önce orada ciddi bir yönetim sorunu var. O insanların sevki idaresinden sorumlu olan yöneticilerin ciddi ihmalleri olduğu anlaşılıyor.

-Müzdelife'den Cemarat'a gelen insan akımıyla, Cemarat'tan tekrar Mina'ya dönen hacı adaylarının karşılaşması neticesinde oluyor. Hem sağdan hem soldan Cemarat'a doğru hareket olunca, Müzdelife'den Cemarat'a doğru gelen hacılar sıkışıyor. Pek çok ihtiyar hacı adayı tekerlekli sandalyeler ile geliyor. Bilhassa engelli hacılarla yürüyenleri karşılaşması olunca büyük bir izdiham oluyor.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhac  mekke  mina  TÜRK  HACI