UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASTROLOJİNİN "MESSİ"Sİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI! MÜNECCİM BAŞLARININ AY TUTULMASINDA YAPTIKLARI UYGULAMA VE RİTÜELLER NELERDİR?

ASTROLOJİNİN "MESSİ"Sİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI! MÜNECCİM BAŞLARININ AY TUTULMASINDA YAPTIKLARI UYGULAMA VE RİTÜELLER NELERDİR?

ASTROLOJİNİN "MESSİ"Sİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI! MÜNECCİM BAŞLARININ AY TUTULMASINDA YAPTIKLARI UYGULAMA VE RİTÜELLER NELERDİR?

MÜNECCİM BAŞLARININ AY TUTULMASINDA YAPTIKLARI UYGULAMA VE RİTÜELLER NELER? SÜPER AY ve KANLI AY TUTULMASININ KARANLIK GECEYİ AYDINLATAN BEYAZ VE MAVİ IŞIĞIN HARMONİSİNDE RUHUMUZUN DERİNLİKLERİNE DOKUNAN AŞK’A SEVDA’YA İLHAM VEREN AY.

 

AY Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlıktır. İslami Menkıbelerde de Erenler Kuş Kılığına girer. Tanrıça Umay Ana Gümüş saçlı ve kanatlı bir kadın olarak tasvir edilir. Hayat Ağacı İkonografilerinde, dallarında ruhları sembolize eden kuşlar görürüz. Hayat Ağacı ile ilişkilendirilen Umay Ana, Süt Ak Göl’den getirdiği ruhu çocukların ağzından damlatır.

 

Osmanlı döneminde müneccimbaşılar Güneş ve Ay tutulmalarını daima titizlikle incelemişlerdir. Kayıt altına almış, padişah ve saray halkını bu konuda bilgilendirmişlerdir. Gereken tedbir ve izlenmesi gereken yollar konusunda rehberlik etmişlerdir. XV. yüzyılın sonları ile XVI. yüzyılın başlarında başlayan müneccimbaşılık müessesinde Osmanlı sarayında Bîrun erkanından olan müneccimbaşılar, aslen ilmiye sınıfına mensup medrese mezunu kişilerdir. Kuyruklu yıldızların geçişi, zelzele, yangın, Ay tutulmalarında önemli astronomi hadiseleri ile fevkalade olayların gözlemleri sonucu yaşanacak olumsuzlukları en aza indirebilmek için Ay tutulmalarında sizlerle paylaştığım dua ve uygulamaları yaparlardı.

 

NOT: AY tutulmasında namaz kılmak sünnet-i müekkekedir. Tutulma 03:00 ile 06:30 da Türkiyeden de hava bulutlu olmazsa gözlemlenebilecektir. Ritüelleri bu saatlerde gerçekleştirebilirsiniz.

Güneş ve Ay tutulması esnasında HUSUF namazı kılınır. 2 rekattır. HUSUF Namazı kılındıktan sonra 33 kere “Allâhü Ekber” diye tekbir getirilir.

 

Ardından “Sübhânallâhi ve’l-hamdü liltâhi ve lâ ilâhe illâhü vallâ- hü ekber Li havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm.” Okunur.

 

DAHA SONRA ARAF SURESİ 54 NCÜ AYET 7 KEZ OKUNUR.

 

“İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin.”(A’raf, 7/54)

 

(Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş’a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)

 

Okunacak esmalar:

 

129 YA LATİF

 

70 YA BERRU

 

70 YA HAY

 

298 YA RAHMAN

 

94 YA AZİZ

 

128 YA GAFFAR

 

131 YA SELAM

 

AYRICA: Türk İslam kültüründe ebced avrupada numeroji olarak adlandırılan sayısal ve rakamsal hesaplamalarda gezegenlerle ilişkilidir. İslam astrolojisinde İLMİ NUCM ile görevlendirilen İDRİS Peygamber Rabbimizin 99 ismini Esmaül Hüsna yı her harf bir sayıya denk gelen bir gezegenle ilişkilendirmiştir. Bedende her organ her harf her sayı her renk her bitki her kristal bir gezegenle ilişkilidir.

 

HİNT ASTROLOJİSİNE GÖRE Okuyabileceğiniz mantra: ‘’Mantralarda ses enerjisidir gezegenlerle ilişkili sayısal ve rakamsal değerlerden oluşur. Yaydığı ses titreşimleri ile gezegenin zararlı enerjilerini azaltmaya yardımcı olur.

 

‘’Om Kshirputrayay Vidmahe Amrit Tatvaaye Dheemahi Tanno Chadrah Prachodayat’’ 108 kez okunur.

 

‘’Rabbimiz bize şah damarımızdan yakındır ona giden yolda niyetlerimizdir önemli olan. Hangi dine inanca mensup olursak olalım Güneş ve Ay tutulmalarında dua etmek bizleri yüceltir ve arındırır’’

 

‘’Ey hayat; Ey yaşanmışlıklarım, Ey hayatımda olanlar olmayanlar; Bana Ya hep ya hiç demeyi cesareti ve cesur olmayı öğrettiğiniz için aralarda sıkışıp kalmaktan beni kurtardığınız içimde ki ışığı görmemi sağladığınız için size müteşekkirim. Yükseklerden alçaklara düşüp ayaklarımın üzerinde durmayı bilgelik hamuru ile yoğrulmayı bana nasip eden yüce güç sana şükürler olsun. Bugünümü dünümden güzel kılan Allah’ım yarınlarımı da bugünümden güzel ve hayırlı eyle’’…Amin. Astrolog Senay Yangel

Karanlığı ardımızda bırakıp IŞIĞA yürüyerek BİZ olabildiğimiz BİR olabildiğimiz günlerin gelmesi dileğimle.

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.

Dr.Astrolog Şenay YANGEL

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞenay yangel  astrolog  astroloji