UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEMURLARA VE EMEKLİLERE BİR GÜZEL HABER DAHA! İKRAMİYE VE UCUZ EV GELİYOR!..

MEMURLARA VE EMEKLİLERE BİR GÜZEL HABER DAHA! İKRAMİYE VE UCUZ EV GELİYOR!..

MEMURLARA VE EMEKLİLERE BİR GÜZEL HABER DAHA! İKRAMİYE VE UCUZ EV GELİYOR!..

Kamuda işçiyken memur statüsüne geçenlere ve emeklilere iyi haber var. Memurların kamuda işçilikte geçen süreleri emekli ikramiyesi hesabına dahil edilecek. TOKİ, Ankara'da emeklileri 341 lira taksitle ev sahibi yapacak.   

Maliye Bakanlığı'ndan kamuda işçiyken memur statüsüne geçenlere, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden de (TOKİ) emeklilere müjde geldi. Memurların kamuda işçilikte geçen sürelerinin emekli ikramiyesi hesabına dahil edilmesine karar verildi. Emeklileri ve dar gelirlileri ev sahibi yapmak için yürüttüğü faaliyetleri hızlandıran TOKİ de, Ankara'da 341 lira taksitle konut imkanı sundu. Kamuda işçiyken memur statüsüne geçip kıdem tazminatı almayanlara Maliye Bakanlığı'ndan iyi haber geldi. Bakanlık, bu kişilerin işçilikte geçen çalışma sürelerinin emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınması talebi ile ilgili olumlu görüş bildirdi. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, kamuda çalıştığı kurumda işçilikten memuriyete geçerken kıdem tazminatı almayan çalışanlarının hak kayıpları bulunduğunu, işçilik çalışma döneminin emekli ikramiyesi hesabına dahil edilmemesinin bu kayıplardan biri olduğunu söyledi. Kaldırılması için konuyu toplu sözleşme masasına taşıdıklarını belirten Tonbul, şunları kaydetti:

HAK KAYBI OLMAYACAK

" SGK konuyla ilgili Maliye'ye görüş sordu. Bakanlık, 'İş sözleşmesinin işçi tarafından fesh edildiğine yönelik olarak kesin bir olguya dayanılmadığı sürece, statü değişikliğiyle kıdem tazminatı ödenmeksizin aynı kurumda görev yapmaya devam edenlerin işçilik sürelerinin emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınacağı' şeklinde olumlu görüş bildirdi. Bu görüş hak kayıplarının giderilmesi için sevindirici."

TOKİ EV SAHİBİ YAPACAK

TOKİ Başkanı Ergün Turan, birçok ilde konut satışı gerçekleştiren idarenin, Ankara'da da 341 liradan başlayan taksitle emeklileri ve dar gelirlileri konut sahibi yapacağını belirtti. Ankara'nın merkezi Kızılay'a yaklaşık 10 kilometre mesafede, Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde kura ile satışa sunulan 952 konut için başvuruların 22 Ekim-20 Kasım arasında kabul edileceğini açıklayan Turan, şu bilgileri verdi: "2+1 niteliğindeki 583 konutun taksit ödemeleri 341 liradan başlıyor. Konutlar yüzde 12-20 peşinat ve 180-240 ay vade seçenekleri ile satılacak."

Takvim

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmemur  emekli