UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FRANSA'DAN SİBER SAVAŞ ATAĞI! BAKIN NE TARZ UYGULAMALARLA GÜVENLİK SAĞLAYACAKLAR?

FRANSA'DAN SİBER SAVAŞ ATAĞI! BAKIN NE TARZ UYGULAMALARLA GÜVENLİK SAĞLAYACAKLAR?

FRANSA'DAN SİBER SAVAŞ ATAĞI! BAKIN NE TARZ UYGULAMALARLA GÜVENLİK SAĞLAYACAKLAR?

Fransa'da hükümet kamu ve özel sektörde siber güvenliğin sağlanması için yeni bir yol haritası belirledi.

Hükümetin siber güvenliğin iç ve dış tehditlere karşı güçlendirilmesi için alınacak önlemleri içeren eylem planı, bugün Başbakan Manuel Valls tarafından Paris'te düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna açıklandı.

Eylem planı, dünyada "hacker" olarak tanımlanan bilgisayar korsanlarına karşı alınacak önlemlerle, ülke bilişim güvenliğinin garanti altına alınması hedefleniyor.

Valls, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, "gelecek dört yıl içinde bilişim alanında çok taraflı tehdidin daha da artıp, tahrip edici bir boyuta ulaşacağını" belirterek, "bu konuda somut ve tekili önlemlerin alınmasının mutlak gereklilik teşkil ettiğini" ifade etti.

Önümüzdeki yıllarda siber saldırı kapasitesinin artacağı ve bu saldırı tekniklerinin çoğalacağı gerçeği ile hazırlanan eylem planı kamu ve özel sektörün koruması için etkin tedbirler alınmasını ve bu amaçla gerekli teknik alt yapının hazırlanmasını öngörüyor.

Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Ajansı'nın kapasite ve kaynaklarının artırılmasını öngören plan, siber tehdit alanlarının belirlenmesi için uzman bir komitenin oluşturulmasını da hedefliyor.

Siber güvenliğinin sınır tanımadığını altı çizilen eylem planında, Fransa'nın siber güvenliğin korunması alanında uluslararası alanda etkin ve öncü bir rol oynaması öngörülüyor.

Takvim

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFRANSA  SİBER  İNTERNET