UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TOSHİBA'DAN ŞOK KARAR! TÜM PAZARLARDAN ÇEKİLME KARARI ALDI!..

TOSHİBA'DAN ŞOK KARAR! TÜM PAZARLARDAN ÇEKİLME KARARI ALDI!..

TOSHİBA'DAN ŞOK KARAR! TÜM PAZARLARDAN ÇEKİLME KARARI ALDI!..

Toshiba son yıllarda büyük kayıp yaşadığı PC pazarından çekilmeye hazırlanıyor. Güvenilir kaynaklara göre Toshiba satış işlemi için yerli ve yabancı şirketlerle görüşmeler halinde.

2014 yılında PC pazarından kısmen çekilen ve 900 çalışanını işten çıkaranToshiba, son gelen haberlere göre bilgisayar dünyasından tamamen çekiliyor. Wall Street Journal tarafından yayınlanan haberde Toshiba'nın PC pazarından çekilmeye hazırlandığı belirtiliyor. Üstelik Japon dünya devi satış işlemi için Fujitsu başta olmak üzere birçok yerli ve yabancı şirketle görüşmeler halinde. Ancak site söz konusu şirketlerin isimlerini ve satış planlarını şimdilik açıklamayı uygun görmüyor.

Geçtiğimiz günler sensör birimini 155 milyon dolar karşılığında Sony’ye devreden Toshiba’nın kâr getirmeyen birimleri elden çıkarmak istediğini,Toshiba CEO'su Masashi Muromachi'nin ekim başında bir gazeteye verdiği demecinden hatırlıyoruz.

Şu an PC pazarının %2.3’ünü elinde bulunduran Toshiba’nın bilgisayar dünyasında uzun süredir kan kaybettiği bir gerçek. İlerleyen günlerde Toshibacephesinden satış işlemine ilişkin resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTOSHİBA