UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYACA ÜNLÜ GURME'DEN BTİOYO'DA ÖĞRENCİLERE ÖZEL MUTFAK SIRLARI!..

DÜNYACA ÜNLÜ GURME'DEN BTİOYO'DA ÖĞRENCİLERE ÖZEL MUTFAK SIRLARI!..

DÜNYACA ÜNLÜ GURME'DEN BTİOYO'DA ÖĞRENCİLERE ÖZEL MUTFAK SIRLARI!..

Ünlü gurme Haldun Zeynel Tüzel, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine mutfak sırlarını anlattı.

Gurme Haldun Zeynel Tüzel, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğrencilerle buluştu. Turizm Fakültesi konferans salonundaki sohbette, "Redtiger ile Denizden Gelen Surimili Tarifler" başlıklı bir de atölye çalışması yapıldı. Gurmenin sözlük anlamının, yediklerinden ve içtiklerinden azami tat alan, bunların arasındaki farkları ayırabilen kişi olduğunu açılayan Tüzel, gurme olmanın okulunun olmadığını hatırlattı. Tüzel, “İçti tadımcısı olabilirsiniz. Bu bir eğitimle mümkündür, ancak gurmelik bunlardan farklı bir şey. Çok değişik tatlar almak aileden, genlerden kaynaklanan bir şey. Gurmelik tat ve beyin ilişkisidir” ifadelerini kullandı.

Haldun Tüzel’in konuşmasının ardından öğrenciler sorularını yöneltti. Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cevdet Avcıkurt, gurme Haldun Zeynel Tüzel’e teşekkür plaketi takdim etti. Redtiger’ın deniz ürünlerinden öğrencilere ikram eden Tüzel, workshop esnasında öğrencilere hazırlanan yemeğin püf noktalarından bahsetti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERZEYNEL TÜZEL  BAlikeSİR