UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKLAVACI İKEN SOSYAL MEDYA FENOMENİ NASIL OLDULAR? GÜLLÜOĞULLARI CEVAPLADI!..

BAKLAVACI İKEN SOSYAL MEDYA FENOMENİ NASIL OLDULAR? GÜLLÜOĞULLARI CEVAPLADI!..

BAKLAVACI İKEN SOSYAL MEDYA FENOMENİ NASIL OLDULAR? GÜLLÜOĞULLARI CEVAPLADI!..

Baklavacı kimliğinin yanı sıra sosyal medya ağı olan Instagram’daki hesabıyla fenomen haline gelen ve takipçi sayısı 226 bine ulaşan Fatih Güllüoğlu, sosyal medyada ortak dili yakalama başarısını ve geleneksel bir marka olan Güllüoğlu’nu sosyal medya ile bir araya getirme stratejisini ve sosyal medya üzerinde paylaşım yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 

Nejat Güllüoğlu ise bilgi ve birikimlerinden bahsederken öğrencilere eğitim ve iş hayatında yapılması gerekenleri aktardı.

Yunus Emre Kampüsü İletişim Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen söyleşiye İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Halil İbrahim Gürcan, Dekan Yardımcıları Seçil Banar ve Bülend Aydın Ertekin, Öğr. Gör. Fakülte Sekreteri Mustafa Uylaş, Sosyal Medya Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Yavuz Tuna, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“BİR İŞTE BAŞARILI OLMANIN YOLU SEBAT ETMEKTİR”

Konuşmasına baklavanın tarihini anlatarak başlayan Nejat Güllüoğlu, zaman içerisinde nasıl büyüyerek marka haline geldiklerini aktardı. Salondaki öğrencilere ilerleyen yaşlarında ve meslek hayatlarında neler yapmaları gerektiği nasihatinde de bulunan Güllüoğlu, “Yolunuzu baştan iyi seçin ve seçtiğiniz yoldan da kesinlikle dönmeyin. Her zaman özverili olun ve asla pes etmeyin. Bir şeyin her şeyi olacağınıza her şeyin bir şeyi olun. Onun için başka bir işle uğraşmayın. Tek işe yoğunlaşın. Birbirinize güvenin. Bugünleri başka bir zaman tekrar bulamazsınız. Dersinize çalışın, işinize bakın ve yolunuzda ilerleyin. Bu ülkenin hepinize çok ihtiyacı var. Sizlere çok ihtiyacımız var. Artık teknoloji çok gelişti. Dünyanın öbür ucundaki olay hemen sizin önünüzde. Bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Eskiden bilgiye ulaşmak çok zordu. Ama artık öyle değil bu zamanların kıymetini bilin. En az 2 lisan bilin. Çok önemli dil bilmek. İşinizi en iyi şekilde en iyi şartlarda yapmaya çalışın, her zaman samimi olum ve hatayı hep kendinizde arayarak yanlışlarınızı düzeltin. Bir işte başarılı olmanın yolu sebat etmektir” dedi.

“BU ÇAĞDA BİR İNSANI İYİ TANIMANIN EN İYİ YOLU SOSYAL MEDYA”

Babasından sonra söz alan Fatih Güllüoğlu ise Instagram'da sahip olduğu büyük kitleye nasıl ulaştığını anlatırken öğrencilere ve salondakilere sosyal medyanın günümüzdeki öneminden bahsetti. Toplum olarak görselliğe çok fazla önem verdiğimizi belirten Güllüoğlu, sosyal medyanın her şeyin önüne geçtiğini söyledi. İnsanların ne öğrenmek istiyorlarsa buna sosyal medya üzerinden başvurduklarını bildiren Güllüoğlu, “Özellikle iş alımlarında dahi başvuranların sosyal medya hesapları gözetilmeye başlandı. Çünkü bu çağda bir insanı iyi tanımanın en iyi yolu sosyal medya. İnsanların şu an önünde bedava olarak kullanabildikleri sosyal medya dururken para vererek reklam filmleri çektirmek ya da reklam vermek gündemlerinde olmuyor. Sosyal medya hesabı güçlü olan bir firma bütün bunları kendi hesabı üzerinden para ödemeden reklamını yapabiliyor. Sizin de sosyal medyada öne geçebilmeniz için dil bilgisi ve gramer gibi konularda kendinizi bir üst seviyeye taşımanız lazım. Bu işte neler yapabileceğinizi gösterin ki insanlar sizin yaptıklarını beğensin ve paylaşsın. İnsanlar samimiyetten hoşlanıyor. Ama bunun da dozunu iyi ayarlamak gerek” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Fatih ve Nejat Güllüoğlu ikilisi, etkinlik sonunda Güllüoğlu baklavalarından ikram ederek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGÜLLÜOĞULLARI  FENOMEN