UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE-RUSYA GERGİNLİĞİNDE DEVREYE RUS GELİNLER GİRDİ!..

TÜRKİYE-RUSYA GERGİNLİĞİNDE DEVREYE RUS GELİNLER GİRDİ!..

TÜRKİYE-RUSYA GERGİNLİĞİNDE DEVREYE RUS GELİNLER GİRDİ!..

Yerleşik Rus gelinler yaptıkları Türk kahvesi ile 'Bir fincan acı kahvenin kırk yıl hatırı var' diyerek son aylarda gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerinden dolayı dostluk mesajı verdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik yaşayan Ruslar ve gelinler Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ve Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği'nin (MAYDER) Titreyengöl'de bir beş yıldızlı bir otelde düzenlediği 'Kırk Yıl Hatırına' adlı Türk kahvesi yapma etkinliğinde bir araya geldi. Etkinliğe Manavgat'ta yerleşik yaşayan çok sayıda Rus aileler ile gelinler katıldı.

EN GÜZEL TÜRK KAHVESİ YAPMA YARIŞMASI 

En güzel Türk kahvesi yapımı yarışmasında Rus gelinler İrina, Olga, Çınar, Ergenia, Tanya, Vita, Jenya, Tany, Valentina, Maria, Viza, Nergiz ve Tatyana kahve pişirme öncesi el değirmenleriyle kahve öğüttü. 11 Rus gelinin katıldığı en güzel Türk kahvesi yapımı yarışmasında jüri üyesi olan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) Müdürü Prof.Dr. Hacer Bakır Sert, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve Hüseyin Başkurt hepsini birinci seçti. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve Kaymakam Nazmi Günlü, Rus gelinlere MATSO'nun hazırladığı hediye paketini verdi.

RUS GELİNLER: KRİZİN KISA SÜREDE BİTMESİNİ İSTİYORUZ

Türkiye ile Rusya arasında son dönemde yaşayan tatsız olayların kendisini çok üzdüğünü söyleyen Rus gelini İrina Valiyev, eşinin Türk olduğunu, 3 çocuğu bulunduğunu ve 11 yıldır Manavgat'ta yaşadığını söyledi. Son dönemde 2 ülke arasında oluşan gerginliğin bir Türk kahvesi içimi rahatlığında tatlıya bağlanmasını isteyen İrina Valiyev, "Eşim Türk, üç çocuğum var, 11 yıldır Manavgat'ta yaşıyorum. Türk vatandaşı oldum ama bütün akrabalarım Rusya'da yaşıyor. Türkiye-Rusya arasındaki üzüntü verici gerginliğin barış ve dostluk içinde çözülmesini istiyoruz. Küslüğün ve dargınlığın sona ermesini istiyorum. Rusya'nın da Türkiye ile barışacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. Valiyev, eşine Türk kahvesi yanı sıra Türk yemekleri de yaptığını söyledi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERRUSYA  TÜRKİYE  GELİN  RUS  TÜRK