UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNGİLİZLER TÜRK MUTFAĞINI ÇOK SEVDİ! İŞTE LONDRA'DA EN İYİLER ARASINA GİREN TÜRK RESTORANLAR!..

İNGİLİZLER TÜRK MUTFAĞINI ÇOK SEVDİ! İŞTE LONDRA'DA EN İYİLER ARASINA GİREN TÜRK RESTORANLAR!..

İNGİLİZLER TÜRK MUTFAĞINI ÇOK SEVDİ! İŞTE LONDRA'DA EN İYİLER ARASINA GİREN TÜRK RESTORANLAR!..

Ekim ayında Londra'nın en popüler bölgelerinden biri olan Shoreditch'te açılan Türk restoranı Oklava 2015'in en iyi 20 restoranı arasına girdi.

Bir zamanlar İngiltere’de sadece kebap ve yanında biraz yeşilliklerle özdeşleştirilen Türk mutfağı genç şeflerin açtığı restoranlar sayesinde yeniden keşfediliyor. Kıbrıslı Türk Selin Kiazım, Londra gastronomi sahnesinde adının duyuluşu pop-up restoranıyla olmuş. Ekim ayında da Londra’nın Shoreditch bölgesinde açtığı Türk mutfağı sunan Oklava kısa sürede dikkat çekerek 2015 yılının en iyi 20 restoranı arasına girmiş.

Oklava, Standart Evening gazetesinde restoran eleştirileri yapan, ünlü gazeteci, yeme-içme yazarı Grace Dent’in ‘En İyi 20 Restoran’ listesinin ikinci sırasında yer alıyor. Dent’e göre Oklava’yı, ızgara hellim, kabak tabağı ve Türk şarabı Arcadia Cabernet Franc’ın eşlik ettiği tabakla başlayan, acı biberli tereyağı, keçi peyniri, vişne, kaleyle harmanladığı kabuksuz arpa kırması pilavı, kuzu fırın gibi yemekleriyle devam eden ilginç mönü Londra’da dışarı çıkıldığında gidilebilecek yeni iyi yerlerden biri yapıyor.

İnternetteki sitesinde Kiazım’ın mutfağında yaratıcı yemekler var. Mönüde sadece Arcadia, Barbare, Büyülübağ, Chamlija, Diren, Le Muses, Kavaklıdere, Paşaeli, Urla ve Vinkara gibi Türkiye şaraplarının, rakının, hatta Türk kahvesinin yer alması ise heyecan verici.

Yazarın 2015'in en iyileri listesinde dördüncü sırada ise Doğu Londra’da Ortadoğu mutfağı sunan Berber&Q adlı restoran yer alıyor. Berber&Q’yı ünlü şef Ottolenghi’nin yanında yetişen iki arkadaş açmış. Mutfağımızla büyük benzerlikler taşıyan yemeklerin yer aldığı restoranda da Chamlija şarapları sunuluyor ve çok beğeniliyormuş.

Türkiye mutfağı ve şarapları bir arada olduğu, mutfak kültürünün bir bütün olarak sunulduğu, birbirlerini desteklediği oranda güçlenecek ve bilinirlikleri artacak kuşkusuz...

Radikal

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERLONDRA  TÜRK  RESTAURANT