UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HERKES BU HABERİ KONUŞUYOR! DÜNYACA ÜNLÜ FUTBOLCU ASLINDA TÜRK MÜ?

HERKES BU HABERİ KONUŞUYOR! DÜNYACA ÜNLÜ FUTBOLCU ASLINDA TÜRK MÜ?

HERKES BU HABERİ KONUŞUYOR! DÜNYACA ÜNLÜ FUTBOLCU ASLINDA TÜRK MÜ?

Adını futbol efsaneleri adına yazdıran George Best hakkında ortaya müthiş bir iddia atıldı. Yıldız futbolcunun babasının Türk olduğu iddiası dilden dile dolaşıyor.

BABASI KIBRISLI BİR TÜRK

Günün en ilginç haberi Kıbrıs Gazetesi’nden geldi. Gazetenin iddiasına göre; Geroge Best’in annesi Rum, babası ise Kıbrıslı bir Türk. George, doğduktan sonra İrlandalı bir aileye evlatlık verildi.

“Bunu bütün Lefkeliler çok iyi biliyor” diyen gazete, efsane futbolcunun 1960’larda ve 1970’lerin başında Lefke’ye giderek biyolojik babasını gördüğünü iddia etti.

YASAK AŞKIN ÜRÜNÜ

 “George Best, bir yasak aşkın ürünü. Lefke’de Türklerle birlikte az sayıda Ermeni ve Rum vardı. EOKA – TMT milliyetçiliği başladığı günlerde, Ermeniler ve Rumları Lefke’den zorla kaçırdık, kovduk… George Best, 1940’lı yılların ortalarında İngiltere’de dünyaya geldi. Ancak annesi Limasollu bir Rum, babası ise şu anda hayatta olmayan çok tanınmış bir ailenin ferdi Lefkeli bir Türk. Annesinin ailesi, kızlarının bir Türk’ten evlilik dışı çocuğu olmasını kabul etmediler. Kızlarını İngiltere’ye gönderdiler. Doğum orada gerçekleşti ve George Best, İrlandalı bir aileye evlatlık verildi. Birçok kişi iyi biliyor, George Best, Lefke’ye geldi ve biyolojik babası ile tanıştı.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgeorge best  iddia  türk