UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİNİN ERSİN KORKUT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI!.. BAKIN YANLIŞLIKLA KİM DAYAK YEDİ?

GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİNİN ERSİN KORKUT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI!.. BAKIN YANLIŞLIKLA KİM DAYAK YEDİ?

GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİNİN ERSİN KORKUT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI!.. BAKIN YANLIŞLIKLA KİM DAYAK YEDİ?

Ünlü tiyatro oyuncusu Ersin Korkut'un havaalanında saldırıya uğrayıp dayak yediğine dair internette dolaşan, cep telefonuyla çekilmiş kısa video görüntüsünün arkasından çok ilginç bir gerçek çıktı: Görüntüde bir şahsın saldırısında dayak yerken görülen kişinin, Ersin Korkut değil, uzun yıllar Rusya'da yaşayan 56 yaşındaki Selahattin Büyüküsta olduğu öğrenildi. Peki kim bu şahıs?

İddiaya göre herkesi yanıltan dayak olayı şöyle gelişti;

Rusya’nın Su-24 uçağının düşürülmesinden hemen sonra, Ankara-Moskova hattında en gergin günler yaşanırken Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde medya ilginç bir haber yayınladı.

RUSYA'DAN POLİTİK SIĞINMA İSTEDİ

Habere göre, TC vatandaşı Selahattin Büyükusta, “Kürt kökenli olduğu için Türkiye’de baskı gördüğünü, Rusya’dan politik sığınma istediğini” söyleyerek polise başvurmuştu. Ayrıca bu talebinin kabul edilmesi için Başkan Putin’e de mektup yazdığını açıklamıştı. Yerel TV’lere konuşan Büyükusta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarını da sert bir dille eleştirmişti.

ANCAK RUSYA SINIRDIŞI ETTİ

Ancak yine medyaya yansıyan habere göre, Büyükusta’nın siyasi iltica talebi Rusya tarafından reddedildi. Daha sonra Büyükusta’nın Rusya’da illegal olarak kalıp göçmen yasalarını ihlal ettiği saptanarak sınır dışı edildiği öğrenildi.

İşte sosyal sitelerde “dayak videosu” dolaşan Selahattin Büyükusta’nın, Kazan-İstanbul seferini yapan THY Uçağından çıktıktan sonra, aynı uçakta bulunan ve kendisini Tataristan’dan tanıyan bir Türk vatandaşı tarafından tepki gösterilerek dövüldüğü bildirildi.

Bazı gazeteler videoda dayak yiyen şahsın tiyatrocu Ersin Korkut olduğu haberini yapmıştı. Fotoğraflara bakıldığında “fiziki bir benzerlik” olduğu anlaşılıyor. Bu arada Beşiktaş Kültür Merkezi, ünlü oyuncu Ersin Korkut ile ilgili 'dayak yedi' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı ve olayı yalanladı.

Açıklamada, 'Ersin Korkut ile ilgili sosyal medyada yer alan talihsiz haberlerin aslı yoktur' denildi.

Öte yandan bir internet sitesine açıklama yapan Ersin Korkut’un ailesi, görüntülerdeki kişinin Ersin Korkut olmadığı söyledi.

TürkRus

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERSİN KORKUT  DAYAK  GÖÇMEN