UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GOOGLE ÇARPICI SONUÇLARA ULAŞTI!.. OTOMOTİK VİTES NE KADAR GÜVENLİ?

GOOGLE ÇARPICI SONUÇLARA ULAŞTI!.. OTOMOTİK VİTES NE KADAR GÜVENLİ?

GOOGLE ÇARPICI SONUÇLARA ULAŞTI!.. OTOMOTİK VİTES NE KADAR GÜVENLİ?

Google tarafından yapılan araştırmalara göre; otomatik vitese sahip araçlar, düz vitese sahip araçlardan daha güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Günümüz sürücüleri için, yeni bir araç almak veyahut var olan otomobili değiştirme kapsamında, aracın vites deneyimi yapılması gereken önemli bir tercih.

Kimine göre rahatlığı, kimine göre ise “kontrolünde tutamamayı” ifade eden otomatik vitesin, Google yaptığı araştırmalar nezdinde, diğer sürümüne oranla daha güvenli olduğu belirtildi.

Araştırma kapsamında seçilen bağımlı değişkenler üzerinden elde edilen veriler sonucunda, otomatik vitese sahip araçların yüzde 27 oranla kaza riskini azalttığı gözlemlendi.

Ayrıca, araştırma süreci boyunca otomatik vitesli araçlar kaza oranını yüzde 0’a düşürmek suretiyle hiç kaza yapmazken, her 1 milyon düz vitesli araç sahibinden 4.2’sinin kaza yaptığı veya kazaya sebebiyet verdiği ifade edildi.

Bu oranın ise otomatik vitesli otomobillerde her 1 milyonda 3.2 kazaya kadar inebiliyor.

Yalnızca otomobil düzeyindeki araçların tabi tutulduğu bu araştırmada, deyimi yerindeyse makine gücünün insan gücüne sağladığı üstünlük ifşa edilmiş gibi gözüküyor. Bize de, yapmayı hedeflediğiniz tercihlere küçük bir tavsiye eklemek kalıyor. Araştırmalara güvenilmeli.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEROTOMOTİK VİTES  GÜVENLİK