UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EDİRNE’DE YAŞANAN SEL VE SU TAŞKINLARI 'KIRKPINAR ERMEYDANI’NI VURDU!.. İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

EDİRNE’DE YAŞANAN SEL VE SU TAŞKINLARI 'KIRKPINAR ERMEYDANI’NI VURDU!.. İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

EDİRNE’DE YAŞANAN SEL VE SU TAŞKINLARI 'KIRKPINAR ERMEYDANI’NI VURDU!.. İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

Bulgaristan’da yaşanan kar ve şiddetli yağmurun ardından Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debileri yükselmeye devam ediyor. Tunca Nehri’nin taşması sonucu tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Ermeydanı ve çevresi sular altında kaldı.

Bulgaristan'da ve Edirne'de etkili olan kar yağışı ve sağanak yağmur nedeniyle Tunca Nehri'nin su debilerinin yükselmesinin ardından Sarayiçi Ermeydanı’na ulaşımı sağlayan tarihi Fatih ve Kanuni Köprüleri yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı stadyum ve çevresi nehir sularıyla kaplandı, bölgeye ulaşım sağlanamıyor.

“YİNE AYNI FELAKETİ YAŞIYORUZ”

Edirne’de yaşadığını ve yıllardır sel ve su taşkınlarına şahit olduğunu dile getiren Mutlu Ünsal, “Edirne’nin yerli halkıyız, her sene bu taşkını yaşıyoruz. Bundan sonraki senelerde de yaşayacağımıza inanıyorum. Bu sular düzenli olarak her sezon bu zamanlar yükseliyor. Bizim burada bu suyu durduracak bir alanımız olmamasından dolayı ve diğer tarafta da büyük barajlar olduğundan dolayı yağan kardan, yağmurdan dolayı bu sular hep yükselecektir” dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı alanın sular altında kaldığını belirten Hasan Öztürk de “Yine aynı felaketi yaşıyoruz. Sarayiçi girilmez vaziyette. Her sene çektiğimiz çilenin aynısını çekiyoruz” diye konuştu.

TARİHİ KÖPRÜLER ULAŞIMA KAPATILDI

Bulgaristan'da ve Edirne'de etkili olan kar yağışı ve şiddetli yağmurun ardından Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debileri yükselmeye devam ediyor. Polis ekipleri tarafından dün akşam saatlerinde tarihi Kanuni ve Fatih Köprüleri girişlerine, 'su taşkını nedeniyle trafiğe kapalıdır' tabelaları konularak, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Ermeydanı, yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yetkililer, nehirlerde yaşanan su debisi artışı nedeniyle, yaya ve sürücülere taşkın konusunda uyarılarda bulundu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13