UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYA EKONOMİK FORUMU'NA CANLI BOMBA TEHDİDİ!..

DÜNYA EKONOMİK FORUMU'NA CANLI BOMBA TEHDİDİ!..

DÜNYA EKONOMİK FORUMU'NA CANLI BOMBA TEHDİDİ!..

Bu yıl 46'ncısı düzenlenecek olan Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantıları öncesi güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Toplantıların düzenleneceği Davos kasabasının da bulunduğu İsviçre'nin Graubünden Kantonu Polis Şefi Walter Schlegel canlı bomba tehdidi aldıklarını ve çeşitli önlemlere başvurduklarını açıkladı.

Dünyanın 40 farklı ülkesinden devlet başkanı, başbakan, bakan, iş adamı ve sivil toplum örgütünün üst düzey yöneticilerinin katılacağı Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına canlı bomba saldırısı ihbarı yapıldı.Graubünden Kantonu Polis Şefi Walter Schlegel canlı bomba tehditlerini doğrularken, Davos’ta görev yapacak asker ve polislerin anti terör eğitimi aldığını ve gelen tehditlere karşı emniyet tedbirlerinin arttırıldığını açıkladı.

Polis Şefi Walter Schlegel, Paris ve İstanbul’da yapılan canlı bomba eylemlerinden sonra komşu ülkelerle istihbarat paylaşımı yaparak terör örgütlerinin yakın takibe alındığını belirtti. Uygulanacak sıkı kontroller yüzünden katılımcılardan anlayışlı davranmalarını beklediklerini söyleyen Schlegel, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılan 100 önemli misafire özel koruma sağlanacağını belirtti. Davos’a giriş ve çıkışlar ile çevre yollarının tamamen kontrol altında tutulacağını ifade eden Schlegel, otellerin içinde ve dışında güvenliğin alındığını ve güvenlik güçlerinin izni olmadan geçişin mümkün olmayacağını belirtti.

Sivil inisiyatifin emrine verilen beş bine yakın askerin komutanı olan Tümgeneral Jean-Marc Halter ise Davos’un 46 kilometrelik hava sahasının sivil uçuşlara kapatıldığını, havadan ve karadan bütün önlemlerin alındığını ve güvenlik güçlerinin biyolojik ve kimyasal silahlara karşı hazırlıklı olduğunu açıkladı.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdünya ekonomik forumu  tehdit