UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN TÜRKİYE'YE 3 MİLYAR EUROLUK FLAŞ YARDIM!..

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN TÜRKİYE'YE 3 MİLYAR EUROLUK FLAŞ YARDIM!..

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN TÜRKİYE'YE 3 MİLYAR EUROLUK FLAŞ YARDIM!..

Avrupa Birliği, Türkiye'ye mülteciler için ödenecek 3 milyar euroluk mali yardıma onay verdi. Mutabakata itirazı olan İtalya da ikna edildi.

Avrupa Birliği Türkiye'ye 3 milyar avroluk yardımı onayladı. 28 üye ülkenin temsilcileri mutabakatı bugün onayladı. Mutabakata itiraz eden İtalya da ikna edildi.

İTALYA İKNA EDİLDİ

Brüksel'de bugün yapılan toplantıda AB üyesi 28 ülkenin tamamı, Türkiye'ye sağlanacak fona onay verdi. Kasım ayında AB'den ilk onayı alan taslağa muhalefet eden İtalya da ikna edildi.

BİRLİK'TEN İTALYA'YA JEST

Avrupa Birliği'nin İtalya'ya jest yaptığı Brüksel kulislerinde konuşuluyor. Birlik, ikna ettiği İtalya'nın bütçe açıkları için kolaylık gösterecek. Üye ülkelerin 3 milyar euroluk fona sağlayacağı maddi katkı bütçe açığı hesaplamasının dışında tutulacak.

AB, GÖÇMEN SAYISINI AŞAĞI ÇEKMEYİ UMUYOR

AB, 3 milyar Euro tutarındaki fon ile geçen yıl Avrupa'ya gelen bir milyonu aşkın göçmenin sayısını aşağı çekmeyi umuyor.

2. DÜNYA SAVAŞINDAN BERİ EN CİDDİ MÜLTECİ KRİZİ YAŞANIYOR

İkinci Dünya Savaşı'ndan beri en ciddi mülteci krizini yaşayan Avrupa ülkelerinin umudu, bu maddi yardım karşılığında Türkiye'nin mültecileri kendi topraklarında tutması.

ALMANYA KARARIN UYGULANMASI KONUSUNDA ISRARCIYDI

Kasım ayında Avrupa'ya göçmen akışını önlemesi karşılığında Türkiye'ye 3 milyar avro verilmesi kararlaştırılmıştı.

Mültecilerin Avrupa'daki en işlek durağı Almanya, 'göç akışı'nı durdurabilmek için bu kararın derhal uygulanması gerektiğini savunuyordu.

1 MİLYAR EURO BİRLİK BÜTÇESİNDEN

Avrupa Birliği, fonun 1 milyar euroluk tutarını Birlik bütçesinden, 2 milyar euroluk kısmını da üye ülkelerin desteği ile biraraya getirmeyi umuyor.

Brüksel kulislerinde İtalya'nın 225 milyon euro, Almanya'nın 428 milyon euro, Fransa'nın 309 milyon euro aktaracağı konuşuluyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13