UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KANSER HASTALARINA YENİ UMUT!.. HANGİ YÖNTEM HASTANEDE YATMAYA SON VERECEK?

KANSER HASTALARINA YENİ UMUT!.. HANGİ YÖNTEM HASTANEDE YATMAYA SON VERECEK?

KANSER HASTALARINA YENİ UMUT!.. HANGİ YÖNTEM HASTANEDE YATMAYA SON VERECEK?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi ve Hematolojik İmmünoloji Derneği Sekreteri Doç.Dr. Serdar Şıvgın, tıpta gelişen yeni tedavi yöntemlerinden kanser tedavisinin de payını aldığını belirterek, immünoterapinin kanser tedavisinde hastalar için yeni bir umut olduğunu söyledi. Doç.Dr. Serdar Şıvgın, son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kanser hastalıkları ile mücadelenin tüm ülkelerin sorunu olduğunu söyledi.

“İMMÜNOTERAPİ KEMOTERAPİDEN DAHA FARKLI BİR UYGULAMA”

Doç.Dr. Şıvgın, bu nedenle insanlarda kanser hastalığına yol açan etkenleri azaltmanın yanında mevcut hastalıkta ise en doğru ve en etkili tedavinin uygulanmasının bir gereklilik olduğuna vurgu yaptı. Doç.Dr. Serdar Şıvgın, şöyle konuştu:

"İmmünoterapi' de bu yöntemlerden birisidir. Kanser tedavisinde ABD’nin özel ilgilendiği ve uyguladığı immünoterapi, klasik kemoterapi yöntemine nazaran daha değişik bir uygulama. Kemoterapi ya da ışın uygulamalarında hastanın uzun süre hastanede kalması gerekirken; immünoterapi rehabilitasyonunda bir sonraki yıl içerisinde hastalar hastanede yatmadan evlerinde hekim kontrolünde alacakları ilaçlarla bizzat kendilerini tedavi edebilecekler. Hastalar tablet halinde kullanılan ilaçları ağız yöntemiyle alabilecek ya da küçük enjeksiyonları vücuda kendileri enjekte ederek tedavilerini sürdürmüş olacak. Kemoterapi uygulaması için hastanede yatmak zorunda kalanlarda ateş, kanama, damar içerisinde pıhtılaşma, akciğer enfeksiyonları benzeri sorunlar görülebiliyor. Hastalar, kanserden olmasa dahi bu tür enfeksiyonlardan kaybedilebiliyor. Bunun yanında saç dökülmesi, sosyal ve psikolojik sorunlar gelişiyor, hasta normal yaşamından uzaklaşmak zorunda kalabiliyor."

“PSİKOLOJİK OLARAK RAHATLATACAK”

İmmünoterapide hastanın işine gidebileceğini ve sosyal yaşantısından uzak kalmayacağını belirten Doç. Dr. Şıvgın, "Bu durum kişinin psikolojik olarak rahatlamasını sağlayacak. Bir sonraki 3-4 yıl içerisinde immünoterapi ve hematolojinin yanı sıra onkoloji alanında alışılagelmiş kemoterapi ajanlarının büyük kısmının yerine yeni tedavi seçeneklerinin geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKemoterapi  kanser  hastalık