UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

4 SANİYEDE 75 BİN DOLAR NASIL HAVAYA UÇTU?..

4 SANİYEDE 75 BİN DOLAR NASIL HAVAYA UÇTU?..

4 SANİYEDE 75 BİN DOLAR NASIL HAVAYA UÇTU?..

'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde dün akşam ekrana gelen patlama sahnesi çok konuşuldu. 100 kilo barutun kullanıldığı sahne; lüks bir cipe ve 35 bin dolara mal oldu.

ATV’nin fenomen dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', ilk bölümünden itibaren reytinglerde zirveyi kimseye kaptırmıyor. Dizinin izleyici kitlesine katıldığım günden beri, seti ziyaret etmek için yanıp tutuşuyordum. Sonunda muhteşem sahnelerin nasıl çekildiğini, o macera ve aksiyonun kamera arkasında neler yaşandığını görme fırsatı buldum. Bahçeköy'deki sete gittiğim gün, Türkiye'de benzeri görülmemiş bir patlama sahnesi çekilecekti. 100 kişilik set ekibi, insanüstü bir enerjiyle koşuşturuyordu. Senaryo gereği patlatılacak arabanın nasıl hazırlandığını dikkatle izledim. Lüks cipin içindeki tüm koltuklar ve diğer parçalar söküldü ki, patlama anında çevreye bir şey fırlamasın. Arabanın altına özel yapılan bir piston yerleştirildi. Bu, kuvvetli bir basınçla yukarı fırlatılacak ve patlama gerçekleşecekti. Cipe küçük fünyeler de monte edildi.

İKİ AMBULANS GETİRİLDİ

Bilgisayar desteksiz çekilen gerçek bir patlama sahnesine an ben an tanıklık ediyordum. Bu sahne için tam 100 kilo barut kullanıldı. Patlama öncesi sette geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı; iki ambulans ve bir itfaiye aracı hazır bulunduruldu. Patlamada rol gereği yaralanacak oyuncular için dörder litre sahte kan da hazırlanmıştı. Çevreye zarar gelmesin diye titizlikle çalışan ekibin hassasiyeti takdire şayandı. Patlama sahnesinin en heyecanlı oyuncusu; senaryo gereği şah damarına cam parçası saplanacak olan Can Bartu Aslan'dı. Dizide Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı 'Hızır Çakırbeyli'nin oğlu 'Ömer'i oynayan Aslan, bu sahne yüzünden gece uyuyamadığını ve ilk kez bir aksiyon sahnesinde rol alacağı için korktuğunu söyledi.

EFEKTSİZ HEYECAN!

Patlama sahnesinin çekimleri; bugüne kadar 218 araba patlama sahnesinde görev alan Murat Şengül ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Bu ekip daha önce 'Skyfall', 'Kingdom of Heaven', 'Troy' ve 'Hellboy' gibi birçok Hollywood projesinde görev yapmış. Elbette bu sahneyle ilgili en çok merak edilen şey, maliyeti. Siz patlatılan cipin fiyatını araştırırken; ben de patlamanın ne kadara mal olduğunu açıklayayım: Cipin fiyatı dahil 75 bin dolar! Ben de tüm ekiple birlikte, araba dört saniyede patlatılsın, sahne sorunsuz bir şekilde tamamlansın diye dua ettim. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', bu tür aksiyon sahnelerinin en gerçekçi şekilde çekilebileceğini kanıtladı. Bilgisayar desteğine gerek kalmadan da heyecan verici bir ambiyans yaratılabiliyormuş.

FUNDA KARAYEL / GÜNAYDIN

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEReşkiya  olay sahne  yangın  dolar