UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YERLİ BAZ İSTASYONUNA İLK SİPARİŞ TÜRK TELEKOM'DAN!..

YERLİ BAZ İSTASYONUNA İLK SİPARİŞ TÜRK TELEKOM'DAN!..

YERLİ BAZ İSTASYONUNA İLK SİPARİŞ TÜRK TELEKOM'DAN!..

Türk Telekom, yerli baz istasyonu projesi ULAK için ilk siparişi verdi.

Türk Telekom, sektörüne yön verecek çok önemli bir adım attı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın desteğiyle Aselsan, Netaş ve Türk Telekom’un Ar-Ge ortaklığı ARGELA tarafından geliştirilen 4.5G milli baz istasyonu ULAK için 17 Şubat’ta atılan imzayla ilk sipariş veren şirket Türk Telekom oldu.

AKILLI YAZILIMLARDA ARGELA İMZASI VAR

ULAK projesinin en önemli özelliklerini oluşturan akıllı yazılımlarda da Argela imzası var. Bu yazılımlarla, baz istasyonlarının insan gücü gerektirmeden otomatik olarak devreye alınması sağlanıyor. Böylece istasyon için ayrılan ilk kurulum süresi kısalıyor. Ayrıca hat düşmeleri en aza indiriliyor; enerji verimliliği sağlanarak operatörlerin servis kalitesinin artırılması ve maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor. Bunlara ek olarak geliştirilen yönetim yazılımları sayesinde operatörün, Türkiye’nin neresinde olursa olsun ULAK projesi kapsamındaki baz istasyonlarını tek bir merkezden yönetmesine imkan sağlanıyor.

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan yaşadıkları gururun büyüklüğüne değinerek, “Yerli üretimi destekleme ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü gerçekleştirme vizyonumuz ile 4.5G’ye uyumlu yerli baz istasyonu projesi ULAK’ın ortağı olma gururuna ek olarak, ASELSAN ve NETAŞ ile geliştirdiğimiz bu ilk yerli baz istasyonu için sipariş veren ilk operatör olmanın da gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEMEK ADINA ULAK İÇİN SİPARİŞ VEREN İLK KURUM BİZ OLDUK”

ULAK projesinin, Türkiye’de 4.5G’nin milli imkan ve kaynaklarla hayata geçirilmesi için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Aslan, “Yerli üretimi desteklemek adına Türk Savunma Sanayi sektörünün en önemli projelerinden biri olan ve Ar-Ge iştirakimizin de ortak olduğu ULAK için sipariş veren ilk şirket biz olduk. 213 bin kilometrelik fiber altyapımız ve sahip olduğumuz, 4.5G için kritik öneme sahip frekanslarımızla Nisan ayında başlayacak 4.5G’nin lideri olacağız. Bu sorumlulukla sektörümüze yön veren adımlar atmayı sürdürüyoruz. ULAK projesine verdiğimiz destek ve ilk sipariş veren operatör olmamız bu vizyonun en önemli göstergelerinden biridir. Türkiye’de yerli üretimi desteklemek ve cari açığın düşürülmesine katkı sağlamak adına çok önemli gördüğümüz bu proje, milyonlarca kullanıcıya hizmet veren gelişmiş teknolojik altyapımıza destek verecek ve hizmet kalitemizi daha da yükseltecektir”ifadelerini kullandı. “Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmekten ve yıllardır

yaptığımız yatırımların sonuçlarını görmekten dolayı gururluyuz.” diyen Aslan, sadece projede aldıkları rol değil, sektörde örnek teşkil etmesi gereken ilk siparişle de yerel üretime sürekli olarak destek olmaya devam ettiklerini belirtti.

ULAK PROJESİ TÜRKİYE’NİN 4.5G İLETİŞİM ALTYAPISINDA GÖREV ALMAYA HAZIR

Türkiye’nin milli 4.5G teknolojisinin ihtiyaç duyduğu tüm teknoloji ve standartları karşılayacak şekilde tasarlanan ULAK projesi kapsamındaki baz istasyonu, Türkiye’de 4.5G’nin milli imkan ve kaynaklarla hayata geçirilmesine katkıda bulunacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından desteklenen ULAK projesi, ticari mobil iletişim ağları, kamu güvenliği ağları, acil haberleşme ağları ve askeri haberleşme sistemlerinde kullanılmak üzere milli bir 4.5G makro baz istasyonu üretmek amacıyla hayata geçirildi. 23 Mayıs 2013 tarihinde fiili olarak başlayan ULAK projesi, Türkiye ve bölge ülkelerinin güncel ve ileriye yönelik mobil iletişim altyapı ihtiyaçlarını milli imkanlarla karşılamak açısından öncül bir proje olarak kabul ediliyor. 4.5G’de yerli malı Telekom ürünlerinin kullanımının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu şartnamesi ile ilk yıl yüzde 30, ikinci yıl yüzde 40, üçüncü yıl yüzde 45 oranında olması zorunlu tutulmuştu.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtürk telekom  ulak